سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ترامپ فاقد خیرخواهی برای ایران است

استاد روابط ایلنا بین‌الملل دانشگاه ستون هال نیویورک ترامپ را دروغگو و فاقد خیرخواهی برای مردم ایران دانست و تاکید کرد: ترامپ از پاندمی کرونا در راستای سیاست‌های خود علیه ایران استفاده می‌کند

مارتین ادواردز، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه ستون هال نیویورک است‌. وی در گفت‌و‌گو با ایلنا نظرات خود درباره تنش‌ها میان ایران و آمریکا مطرح کرد.

مارتین ادواردز در ابتدا با انتقاد از خروج ایران از برجام گفت: آمریکا از برجام خارج شد و با خروج از برجام فشار زیادی را علیه ایران اعمال کرده است و تحریم‌ها همچنان باقی است حتی شیوع کرونا هم ترامپ را از این موضوع منصرف نکرده است.

وی افزود: ترامپ معتقد است که برجام توافقی بد است و ایران کشوری بد است و دشمنی با ایران را در اصول خود دارد، بنابراین دشمنی را کنار نمی‌گذارد. حل و بهبود روابط ایران و آمریکا به آسانی صورت نمی‌گیرد.

ترامپ فاقد خیرخواهی برای ایران است

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه ستون هال نیویورک در ادامه گفت: ترامپ فاقد خیرخواهی برای ایران است و هیچ حسن نیتی برای ایران ندارد. تمام حرف‌هایی ویکی پدیا که می‌زند اشتباه و یک ژست غلط و دروغین برای جلب توجه و انحراف افکار عمومی است و کاملا بر خلاف حرف‌هایش اعتقاد دارد.

ترامپ از پاندمی کرونا در راستای سیاست‌های خود علیه ایران استفاده می‌کند

این استاد دانشگاه با اشاره به پاندمی کرونا در ایران گفت: ترامپ به فکر مردم ایران نیست و از پاندمی به عنوان ابزاری برای فشار بیشتر و در راستای سیاست‌های خود علیه ایران استفاده کرده است. حتی با توجه به ناکارآمدی در مدیریت کرونا ترامپ به دنبال فشار بر ایران استتا افکار عمومی را از مدیریت ناکارآمد خود منحرف کند.

با وجود ترامپ هیچ چشم‌اندازی برای بهبود روابط ایران و آمریکا وجود ندارد

وی همچنین در ادامه در مورد احتمال بهبود روابط میان دو دولت و همکاری میان آنها گفت: در حال حاضر هیچ چشم‌انداز و پتانسیلی برای بهبود روابط با وجود ترامپ وجود ندارد. ترامپ تمایلی برای بهبود روابط با ایران ندارد.

درصورت روی کار آمدن بایدن احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا وجود دارد

مارتین ادواردز افزود: در آینده احتمال بهبود روابط وجود دارد اما همه چیز بستگی به احتمال تغییر دولت در آمریکا دارد. اگر دولت در آمریکا تغییر کند و جو بایدن بر سر کار بیاید، احتمال تغییر و بهبود روابط میان این دو کشور وجود دارد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد: امام خمینی(ره) با تاسیس جمهوری اسلامی ایران بر دیدگاه‌های امپریالیسم و کاپیتالیسم در غرب و کمونیستی و مارکسیسم در شرق برای اداره کشورها خط بطلان کشید.

به گزارش ایلنا، «کاظم جلالی»  در وبینار بین‌المللی آشنایی با اندیشه‌های بین‌المللی حضرت امام که از سوی سفارت ایران در روسیه با حضور اندیشمندانی از ایران، آرژانتین، روسیه، بلاروس، ارمنستان و قزاقستان برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.

وی در ادامه گفت:این روزها همچنین سالروز شروع نهضت امام خمینی (ره) است که 15 سال پس از آن منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 شد.

سفیر ایران گفت: شخصیت امام (ره) به اندازه‌ای بزرگ است که هر فردی به خرید سایت آماده وردپرس میزان ظرفیت خود می‌تواند از آن شخصیت بزرگ برخوردار باشد. طبعا سخن گفتن بر روی ابعاد مختلف شخصیتی، اخلاقی، عرفانی، انسانی و حکومتی ایشان در قالب یک نشست دشوار است.

جلالی گفت: من به چند نکته اساسی در اندیشه ها و زندگی ایشان اشاره می کنم و به یک تعبیر امام (ره) را می توان به عنوان زنده کننده و تجدیدکننده دین در جهان خواند.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در جهان دو بلوک و گرایش فکری وجود داشت، اظهار کرد: یکی بلوک کاپیتالیستی و سرمایه داری بود و دیگری بلوک مارکسیستی و کمونیستی.

سفیر ایران خاطرنشان کرد: در دنیای سرمایه داری به این جمع بندی رسیده بودند که دین اساسا نباید به عرصه عمومی و اجتماع وارد شود و یک امر کاملا خصوصی و ارتباطی بین خالق و مخلوق است.

وی ادامه داد: از این رو کاپیتالیسم‌ها قائل به این بودند که دین نه تنها وظیفه‌ای در عرصه عمومی و اجتماعی ندارد بلکه اولویت این است که دین در عرصه اجتماعی حضور نداشته باشد.

سفیر ایران گفت: در قطب مارکسیسم و کمونیسم هم بر این باور بودند که دین افیون و تریاک توده‌هاست و عنصری است که نقش مسکن و آرام کننده اجتماع را به نفع جریان قدرت در دست دارد.

وی ادامه داد: در اصل جریان مارکسیسم قائل بود که دین یک عرصه ضدانقلاب است و اساسا از دین، دگرگونی، تحول و انقلاب بیرون نمی‌آید. لذا اگر ما به تئوری پردازان انقلاب قبل از سال 1979 میلادی و پیروزی انقلاب اسلامی نگاه کنیم، تمام تئوری پردازان انقلاب، به انقلاب دینی اشاره نمی‌کردند.

جلالی گفت: اکنون آشکار خواهد شد که امام (ره) با انقلاب اسلامی همزمان، تعارض به دو بلوک مارکسیستی و کاپیتالیستی را هدف قرار داد. یعنی اولا با انقلاب جامع و بزرگی مثل انقلاب ایران نشان داد با استفاده از عنوان دین و بهره گیری از دین می توان بزرگترین انقلاب و دگرگونی را ایجاد کرد و نشان داد که دین نه تنها آرام بخش و مسکن به نفع جریان قدرت نیست بلکه تحریک کننده برای براندازی قدرت ظالمانه است.

سفیر ایران تصریح کرد: پس از این ماجرا بود که نظریه پردازان در خصوص فرضیات خود در خصوص انقلاب ها تجدیدنظر کردند و  تئوری انقلاب‌های دینی را به آن افزودند.

وی ادامه داد: با انقلاب ایران عملا ارایه تئوری مردم‌سالاری دینی و تشکیل یک نظام مبتنی بر دین نشان داد که دین برای اداره جامعه برنامه دارد و امری فردی نیست. 

سفیر ایران گفت: اتفاقا امام (ره) در طول 15 سالی که در عراق در تبعید بودند تئوری حکومت اسلامی و اداره کشور بر اساس مردم‌سالاری دینی را تبیین و تنظیم کردند.

وی خاطرنشان کرد که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بر این باور بود که دین به اساس باید در جامعه حضور داشته باشد اما شکل حکومت می تواند کاملا عرفی و براساس آخرین دستاوردهای بشری باشد. لذا ایشان با دستاوردهای بشری به مخالفت برنخاست بلکه آن را در اداره کشور مهم برشمرد و اینکه تفکیک قوا باید وجود داشته باشد.

جلالی افزود: ضمن اینکه حکومت جمهوری اسلامی حکومت دینی است اما با نظریه تفکیک قوا شکل گرفته است.

سفیر ایران از دستاوردهای دیگر بشری به شکل گیری پارلمان اشاره کرد که آن را در قانون اساسی جمهوری اسلامی گنجانده اند. 

وی افزود: امام خمینی (ره) جمله ای بسیار مهم گفتند که در جمهوری اسلامی ایران، پارلمان در راس امور کشور است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان روایتی از حال و هوای دزفول در روز رحلت امام(ره) را به رشته تحریر در آورده است.

به گزارش ایلنا، هادی طحان نظیف در اینستاگرام نوشت:

"چهارده خرداد 68 را به خوبی به یاد دارم. هفت سالم بود. آخرین کارهای بازسازی خانه‌ای که در ایام جنگ، موشک خورده بود، در حال اتمام بود و کارگران مشغول کار بودند. ما نیز در گوشه‌ای از همان خانه موشکی! زندگی می‌کردیم.

در آن ایام از رادیو و تلویزیون پیگیر اخبار سلامتی امام بودیم و مثل بقیه شب و روز را با اخبار ایشان سپری می‌کردیم و برای سلامتی‌شان دعا می‌کردیم.

صبح چهاردهم خرداد که از خواب بیدار شدم، دیدم مرحوم مادرم گریه می‌کنند. متوجه خبر ارتحال امام شدم.

برادر 19 ساله‌ام از شنیدن خبر تاب نیاورد و همان روز برای تشیع پیکر امام به سمت تهران راه افتاد.

با اینکه سنم کم بود اما دوست داشتم همراه او به تهران بروم. اما فقط به همراهی برادر دیگرم که کمی از من بزرگتر بود رضایت داد. از دزفول تا تهران راه زیادی بود و قبول حضور من در چنین سفری برای خانواده دشوار بود.

چون نتوانسته بودیم در تشییع تهران حاضر شویم از تلویزیون تصاویر تشییع تاریخی را تماشا می‌کردیم.

حال و هوای مسجد جامع دزفول هم چیزی کمتر از حسینیه جماران نداشت. مردم دسته دسته به مسجد می‌آمدند و عزاداری می‌کردند. صحنه هایی عجیبی بود و مردم از خود بی‌خود شده بودند. مردم انگار پدرشان را از دست داده بودند. و حقیقتا امام پدر امت بود و تکیه‌گاه و مایه آرامش‌شان.

داغ رفتن حضرت روح‌الله تسکین نیافت، تا امامی دیگر قامت راست کرد. امام خامنه‌ای هدایت امت را به دست گرفت و کشتی ایران را در دریای طوفان‌ها ناخدایی کرد. نگذاشت انقلاب خمینی از راه خود منحرف شود و آرمان‌های امام و ملت فراموش شود. نگذاشت ایران حقیر شود و استعمار و استبداد جای جمهوریت را بگیرد. نگذاشت فشارهای دشمنان کشور را فروبپاشد و دست ملت جلوی اهریمن دراز گردد.

ما به راه امام باور داریم، به رهبرمان ایمان داریم و به آینده روشن امید داریم."

سخنرانی امروز رهبری در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب داده شد.

به گزارش ایلنا سخنرانی امروز مقام معظم رهبری به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت:

بی بی سی نوشت: رهبر ایران در سخنرانی امروز به حادثه کشته شدن جورج فلوید در آمریکا اشاره کرد و گفت که مردم را می‌کشند و زبانشان هم دراز است. بعد از حقوق بشر دم می‌زنند. آن مرد سیاهی که کشته شد حقوق بشر نداشت؟  این جمله که الان معترضان می‌گویند نفس نمی‌توانم بکشم، جمله همه کسانی است که در جهان قربانی سیاست‌های آمریکا بوده‌اند.

ترند مپ هم بخشی از این سخنان را پوشش داد و نوشت: آیت الله سایت فروشگاهی وردپرس رایگان خامنه‌ای رهبر انقلاب ایران در سخنرانی امروز تاکید داشت که مخاطب  امام خمینی در تحوّل‌آفرینی عبارت بود از ملّت ایران. ملّت مثل یک اقیانوس است. به طوفان درآوردن یک اقیانوس کار هر کسی نیست اما امام این کار را انجام داد.

الجزیره رسانه دیگری بود که به این سخنرانی پرداخت؛ آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان امروز خود بر روحیه تحول‌خواهی و تحول‌انگیزی امام خمینی تاکید کردند. ایشان امام خمینی (ره) را رهبر به معنای واقعی دانستند.

راپتلی هم نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه 3 ژوئن به مناسبت سی و یکمین سالگرد درگذشت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران  سخنرانی تلویزیونی را در تهران برگزار کرد‌. به طور سنتی این سالگرد با مراسمی گسترده در آرامگاه امام خمینی در تهران برگزار می‌شود، اما امسال به دلیل همه‌گیر شدن کرونا  ویروس همه رویدادها لغو شده‌اند. 

المنار، نیز این سخنان را بازتاب داد و نوشت: رهبر  انقلاب اسلامی آیت الله سید علی خامنه‌ای چهارشنبه گفت: «آنچه امروز در شهرهای آمریکا شاهد آن هستیم نتیجه واقعیت‌هایی است که همیشه آمریکا آن‌ها را پنهان نگه داشته شده است. با این حال، امروز این‌ها آشکار شده است که منجر به ننگ دولت آمریکا می.شود. 

شبکه المیادین نیز به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخت و به نقل از ایشان نوشت: هرگونه تغییر و تحولی نیازمند پشتوانه فکری است. 

راشاتودی هم در اخبار امروز خود بخشی از سخنان رهبری را بارتاب داد.

«و باز دوباره خرداد و باز روزهای غم‌بار!

در ماه خرداد ظاهرا سری نهفته است، نیمه خرداد 1342 که حضرتش از آن انتظار فرج داشت و این‌که وصالش با حضرت حق نیز در نیمه خرداد اتفاق افتاد، خمینی روح الله حق بزرگی گردن همه ما دارد،  آنان که با او بودند و آنان که او را ندیدند، اصحاب، انصار و تابعین. چرا که او راه را گشود تا حرکت امکان‌پذیر شود، و موانع را از سر راه برداشت تا دیگران ‌آسیب نبینند، او سرباز بود اما سرباز خدا! او مصداق عین‌الیقینی بود که حق‌الیقین شد، آمدنش برای شدن بود، تا راه استقامت نشان شود و رفتن ارزش باشد نه ماندن چرا که ماندن اضمحلال است و رفتن معراج و او در نیمه خرداد عروج نمود.

او در پی حشمت و جاه نبود و از خرقه و مسند بیزار و آنچه که او را تسکین می‌داد دیدن روی دل آرای دوست بود.

رهرو عشقم و از خرقه و مسند بیزار

به دو عالم ندهد روی دل آرای تو را

او به خوبی می‌دانست که راه عشق راهی سخت است و طولانی اما همیشه در فکر آن بود، از کجا برود تا بر دوست و ره توشه چه بردارد که دست خالی نباشد؟

چه کنم تا به سر کوی تو راه دهند؟

 که این سفر توشه همی خواهد و این ره دور است

ره توشه‌ای که عاقبت او یافت ایمان جوانان این مرز و بوم بود، ایمان به خود، ایمان به امام و ایمان به خدا.

و در مقابل همه این راهبری مخلصانه و حکیمانه به دنبال اجر و پاداش دنیوی نبود، چرا که او از نسل همانایی بود که اطعام را برای خشنودی خدا انجام می‌دادند،

انما نطعمکم لوجه الله لانرید منک جزاء و لاشکورا

و در مقابل این هدایت معنوی به دنبال پست و مقامی زومیت هم نبود،

.... قل لا اسالکم علیه اجرا ان هو الا ذکری للعالمین

و زبان حال او این بود

لطف کن ای دوست، از رخ پرده بگشا، ناز کم کن

دل تمنایی ز دلبر غیر دیداری ندارد.

رحمت و رضوان واسعه الهی بر روح پرفتوح او

منبع: ایلنا