اتحادیه اروپا: آمریکا در قطع روابط با سازمان بهداشت جهانی تجدیدن
رئیس سیاست ایسنا خارجی اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون اروپایی امروز (شنبه) در بیانیهای مشترک از ایالات متحده خواستند تا در تصمیم خود برای خروج از سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، واشنگتن به روابطش با سازمان بهداشت جهانی خاتمه داده و اعتبارات را برای دیگر نیازهای بهداشتی جهانی اختصاص میدهد. رئیسجمهوری آمریکا از چین بابت اختصاص اعتبار کم به سازمان بهداشت جهانی در مقایسه با ایالات متحده و همچنین برخورداری از کنترل کامل بر آن سازمان انتقاد کرد.
در بیانیه مشترک جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی آماده است: باید از اقداماتی که موجب تضعیف نتایج بینالمللی میشوند، اجتناب کرد. در این رابطه، ما از آمریکا میخواهیم تا در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
براساس اعلام اتحادیه اروپا، مهمترین وظیفه جامعه بینالمللی در مواجهه با پاندمی ویروس کرونا نجات جان انسانها و محدود کردن شیوع این ویروس است. بنابراین، این نهاد از سازمان بهداشت جهانی حمایت به عمل آورده و اعتبارات بیشتری را برای آن در نظر میگیرد.
در این بیانیه آمده است: همکاری و انسجام جهانی از طریق تلاشهای چند جانبه تنها راههای اثرگذار و معتبر برای پیروزی در این نبردی است که جهان با آن روبرو شده است. سازمان بهداشت جهانی باید همچنان بتواند واکنش بینالمللی به پاندمیها، چه در حال حاضر و چه در آینده را رهبری کند. بدین ترتیب، مشارکت و حمایت همگان ضرورت دارد و بسیار حیاتی است.
رئیسجمهوری آمریکا جمعه ( 30 مه) قطع همکاری با سازمان جهانی بهداشت را پیش از پایان ضربالاجل 30 روزه خود عملی کرد.
ترامپ 10 روز پیش برای سازمان بهداشت جهانی یک گوگل ضربالاجل 30 روزه قائل شده بود و با ارسال یک نامه به تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی درخواست کرده بود که در این بازه زمانی دست به "اصلاحات جدی" بزند در غیر این صورت، آمریکا درباره عضویت خود در این سازمان تجدیدنظر خواهد کرد.
ترامپ در نامه خود از "اهمالکاری" سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرده و نوشته بود: «در این موضوع تردیدی نیست که به علت خطاهای مکرر شما [تدروس آدهانوم] و سازمان بهداشت جهانی در مقابله با شیوع ویروس کرونا، جهان متحمل پرداخت هزینه کلانی شده است.» رئیسجمهوری آمریکا "سوءمدیریت" و "اعتماد" بیش از حد سازمان بهداشت جهانی نسبت به چین را عامل شیوع بیماری کووید-19 در جهان دانست.
مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در آفریقا از احتمال اعزام و استقرار نیروهای نظامی در تونس به بهانهی ادعای حضور روسیه در لیبی و بیثباتی در منطقه خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در آفریقا (AFRICOM) اعلام کرد که احتمال آن وجود دارد تا ارتش آمریکا به بهانهی ادعای حضور نظامی روسیه در لیبی و جهت رفع نگرانیهای امنیتی در منطقه اقدام به اعزام و استقرار نیروهای نظامی در تونس کند.
ژنرال استفان تاونسند، فرمانده (آفریکم) در گفتوگو با ایمد هزگی، وزیر دفاع تونس اظهار کرد که ایالات متحده ممکن است برای مقابله با تهدید روسیه در منطقه اقدام به آموزش نیروهای ارتش در تونس کند.
وی افزود: «از آنجا که روسیه همچنان به دنبال افزایش تنشها در لیبی است، حفظ امنیت منطقه در شمال آفریقا باعث نگرانی شدید ما شده است. ما به دنبال راههای جدید برای رفع نگرانیهای امنیتی در تونس هستیم. همچنین احتمال دارد از تیپ کمکی نیروهای امنیتی خود در منطقه استفاده کنیم.»
مسکو بارها اتهامات مربوط به مداخله روسیه در جنگ داخلی لیبی را رد کرده است. همچنین دولت روسیه ضمن یادآوری مداخله نظامی ناتو در سال 2011 در این کشور که منجر به خرابیهای بسیار پس از جنگ در لیبی شد، اعلام کرد که میخواهد شاهد یک توافق دیپلماتیک در این کشور جنگ زده باشد.
ژنرال استفان تاونسند، فرمانده (آفریکم) گفت: «تونس نمونهای از چگونگی حمایت ایالات متحده از شرکا و همپیمانان آفریقایی ما در حرکت به سوی خودکفایی، امنیت منطقهای و توسعه بلندمدت است. روابط ما با تونس در جهت تقویت مشارکت و همکاری ما به منظور دستیابی به اهداف امنیتی متقابل در منطقه است.»
ویکتور بونادورف، رئیس کمیتهی رسیدگی به امور دفاعی در پارلمان روسیه ضمن رد اتهامزنیهای بی مورد ایالات متحده و فرمانده آفریکم، این اظهارات را "بی پایه و اساس" و "چرند" توصیف کرد
یک مقام ارشد در وزارت بهداشت انگلیس با توجه به تصمیم دولت برای بازگشایی مشاغل و کاهش ایران سرور محدودیتها، اعلام کرد که اکنون انگلیس در لحظهی بسیار سخت و خطیری در مقابله با کرونا قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جاناتان ون تام، معاون مشاور ارشد در امور بهداشتی و درمانی دولت انگلیس اظهار کرد که انگلیس در لحظهی بسیار خطرناکی در بحبوحهی مقابله با کرونا قرار دارد و با این حال دولت تصمیم به کاهش محدودیتهای قرنطینه در کشور گرفته است.
وی ضمن هشدار به مردم جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی افزود: «مردم فکر نکنند کرونا تمام شده است و دست از اقدامات و تمهیدات پیشگیرانه بردارند.»
جاناتان ون تام، معاون مشاور ارشد در امور بهداشتی و درمانی دولت انگلیس در گفتوگو با خبرنگاران گفت که مردم باید به طور "معقول و متناسب" با کاهش محدودیتهای قرنطینه در کشور عمل کنند و همچنان به دستورالعملهای بهداشتی توجه داشته باشند؛ چون «ما میخواهیم باز هم عزیزانمان را ببینیم و در کنارشان باشیم».
وی همچنین اعلام کرد که همزمان با اجرایی شدن طرح کاهش محدویتهای قرنطینه در کشور، مردم باید به تمام تمهیدات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه در اماکن عمومی عمل کرده و طبق دستورالعمل پیش بروند.
ک عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه قرار است دارندگان سهام عدالت کارت اعتباری دریافت کنند، گفت: بانک مرکزی با این موضوع موافقت کرده است اما جزئیات آن هنوز مشخص نیست.
سعید اسلامی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه نگرانیهایی در مورد نحوه فروش سهام عدالت وجود داشت، توضیح داد: این نگرانی وجود دارد که ممکن است تعدادی از دارندگان سهام عدالت به دلیل نیاز مالی فوری اقدام به فروش سهام خود کنند و تنشهایی در بازار ایجاد شود. از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که دارایی خود را در زمان نامناسبی به فروش برسانند. طراحی سایت با wordpress البته که این دارایی در اختیار سهام دار قرار میگیرد و نمیتوان حقوق مالکیتی را از آن سلب کرد. اما چنین نگرانیهایی نیز وجود داشت و در جلسه شورای عالی بورس مطرح شد.
وی ادامه داد: در این راستا قرار شد بانک مرکزی امکانات و تسهیلاتی را قرار دهد تا اتفاقات مذکور رخ ندهد. رئیس کل بانک مرکزی هم قول داد، ساز و کارها را مصوب کند. امیدوارم این اتفاق بیفتد که به پشتوانه سهام عدالت که امروز ارزشی حدود هفت تا 15 میلیون تومان دارد اعتبار دهند.
این عضو شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه هنوز جزئیات ارائه کارت اعتباری مشخص نیست، اظهار کرد: جزئیات هنوز مشخص نیست اما دارندگان سهام عدالت بسته به اینکه چقدر از سهامشان باقی مانده است میتوانند پشتوانه اعتباری باشند که بانک مرکزی در اختیارشان قرار میدهد. این تصمیم برای جلوگیری رفتار هیجانی در بازار و رفع نیاز فوری افراد گرفته شده و مورد استقبال بانک مرکزی هم قرار گرفته است.
به این جمع بندی رسیدیم که اختیار بازگشایی کامل و 24 ساعته صحن مطهر رضوی را به ستاد استانی واگذار کنیم و ساعات زیارت در فضاهای باز صحن حرم مطهر در این ستاد تنظیم شود و ما مداخلهای خاصی نخواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی، در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا یکی از عزیزان اعلام کرد که زائران امام رضا(ع) با پروتکلهای اجرایی مبنی بر گشایش صحن از ساعت 7 صبح تا 7 بعدازظهر، مشکل دارند و رییس جمهور دستور داد که در اسرع وقت به مشهد مقدس سفر کنم و بلافاصله خود را رساندم که تا به این جمع بندی برسیم که با چه شیوهای زائران بتوانند در شرایط مناسبتری به زیارت امام رضا(ع) بیایند و بدون مشکلات بهداشتی و با رعایت پروتکلها، بتوانند از زیارت منتفع شده و به بیماری نیز مبتلا نشوند.
وی افزود: ما فقط بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصلهگذاری، عدم تجمعات و عدم برگزاری مراسمهای خاص در فضاهای باز صحنهای حرم مطهر رضوی نظارت خواهیم داشت و بعد از 7 تا 10 روز، مجددا ارزیابی خواهیم کرد و اگر همه چیز مبتنی بر پروتکلها بود، این وضعیت استمرار پیدا میکند و این نظارتها از طریق دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دستگاهها و آستان قدس رضوی و با مدیریت استاندار خراسان رضوی انجام خواهد شد.
موفقیت استان خراسان رضوی در مدیریت کرونا
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: استان خراسان طراحی سایت شرکتی ارزان رضوی در مدیریت کرونا نمره 20 را گرفته و امیدوارم که با همکاری نهادهای استانی مشکلی برای زائران امام رضا(ع) پیش نیاید و نیاز به بازگشت به عقب نباشد. پیش بینی زمانی برای اتمام ویروس کرونا، برای ما و هیچ مقام علمی و اجرایی در سطح دنیا، امکان پذیر نیست.
دکتر نمکی با اشاره به بازگشایی کسب و کارها، گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین بازگشایی مشاغل و کسب و کارها و کمترین مرگ و میر و عارضه را در مقایسه با کشورهای بسیار مقتدر اقتصادی و بهداشتی جهان، داشته است. این دستاورد بسیار بزرگی است، چراکه اقداماتمان را عالمانه و تدریجی پیش بردیم. امیدواریم روزی بتوانیم بدون نگرانی حرمها را بازگشایی کنیم و برای برگزاری نماز جمعه در تمام کشور، گامهای بزرگتری برداریم، اما سلامت مردم، مبارزه با کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی همانگونه که مقام معظم رهبری و سایر مسئولان از آنها حمایت وسیعی داشته اند، برای ما در اولویت است.
وضعیت آینده کرونا قابل پیش بینی نیست
براساس گزارش وبدا، وزیر بهداشت در پایان در خصوص مناسبتهای مذهبی پیشرو و احتمال بازگشایی حرمهای مقدس، تصریح کرد: برای ما وضعیت آینده کرونا قابل پیش بینی نیست. با روندی که این ویروس طی میکند، نمیتوان از پیش، چیزی را تعیین کرد، اما برآوردمان این است که به سمت شرایط بهتر در حرکتیم. اگر مردم فاصلهگذاری و پروتکلهای بهداشت را رعایت کرده و تصور نکنند که همه چیز عادی شده و مسئولان نیز بر این باور باشند که کرونا ممکن است دوباره برگردد، به نقاط مطلوبتری نیز خواهیم رسید.
منبع: ایسنا