مرزهای ایران به روی گردشگران خارجی کِی باز میشود؟

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات ایسنا گردشگری پیش‌بینی می‌کند: از نیمه تیرماه رفت و آمدهای گردشگری ایران با کشورهای همسایه، از سر گرفته شود.

محمدابراهیم لاریجانی درباره اقدامات تبلیغاتی و بازاریابی ایران در پی کاهش تدریجی محدودیت سفرهای بین‌المللی به ایسنا گفت: با توجه به رصد کشورهای همسایه، حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا، در برنامه بازاریابی گردشگری ایران، پیش‌بینی اولیه این است که مرزهای زمینی با کشورهای همسایه از 15 تیرماه بازگشایی شود و یکسری از مرزهای هوایی نیز از اول مردادماه باز شوند. ما هر لحظه در حال رصد کشورها هستیم و در فاز نخست تصمیم داریم با کشورهای همسایه تعاملات گردشگری را از سر بگیریم.

او با اشاره به تقاضاهایی که از کشورهای عمان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، عراق، ترکیه، چین و هنگ‌کنگ برای سفر به ایران حتی در شرایط کرونا وجود دارد، اظهار کرد: در بین این متقاضیان حتی بک‌پکرهای اروپایی هم برای سفر به ایران تمایل نشان داده‌اند که البته هر یک از اتباع این کشورها به انگیزه‌های مختلفی چنین تقاضایی را مطرح کرده‌اند، برای تجارت، درمان، زیارت، آموزش و یا دیدار اقوام که اگر مرزها باز شود می‌توان حجم این تقاضا را مشخص کرد.

وی افزود: مطمئنم اگر همین الان مرزهای ایران و ترکیه باز شود، تقاضا برای سفر به آن کشور از سمت ایران قابل توجه خواهد بود، چون بسیاری از مردم در ترکیه کار اداری، تجاری و آموزشی دارند.

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره شرایط و پروتکل سفر اتباع خارجی به ایران در شرایط کرونا، گفت: درحال مذاکره با وزارت بهداشت هستیم تا پروتکلی را برای مسافران خارجی تنظیم و به مبادی ورودی ابلاغ کنیم. همچنین درحال تنظیم جدول زمان‌بندی برای بازگشایی مرزها به روی اتباع و گردشگران خارجی با توجه به شرایط کرونا هستیم، مشابه دسته‌بندی‌هایی که کشورهای دیگر از جمله ترکیه انجام داده‌اند.

وی افزود: برخی کشورها در وضعیت قرمز کرونا هستند، باید این شرایط را در آن جدول زمان‌بندی لحاظ کنیم.

لاریجانی تاکید کرد: از سر گیری روابط گردشگری با سایر کشورها موضوعی نیست که وزارت نمناک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تنهایی درباره آن تصمیم بگیرد. ما پیشنهادهایمان را آماده می‌کنیم به ستاد مقابله با کرونا می‌دهیم تا به یک تصمیم مشترک برسیم.

وی همچنین از مکاتبه با وزاری گردشگری 30 کشور خبر داد و افزود: اقدامات بهداشتی ایران در تاسیسات گردشگری، ایرلاین ها و اماکن توریستی به اطلاع وزرای گردشگری 30 کشور هدف قرار گرفته و اعلام شده در اولین فرصت که مرزها باز شود پذیرای گردشگران این کشورها خواهیم بود، ما بازاریابی نرم را از لایه‌های دولتی انجام می‌دهیم و انتظار داریم بخش خصوصی هم وارد عمل شود.

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری با تاکید بر ضرورت توجه آژانس‌های گردشگری ایران به کشورهای شرقی و پذیرش بیشتر این کشورها برای گسترش تعامل با ایران، اظهار کرد: کشورهای غربی معمولا حساس‌تر و شکننده‌تر هستند و به تجربه اثبات شده که با کوچکترین اتفاق، ایران را از فهرست مقاصد سفر حذف می‌کنند. درحالی‌که بازارها و مدل‌های دیگری از سفر وجود دارد که اتفاقا همین حالا متقاضی سفر به ایران هستند، در نتیجه باید آماده باشیم تا به محض بازگشایی مرزها و کاهش محدودیت‌ها، بتوانیم پاسخگوی تقاضای آن بازارها باشیم.

لاریجانی از آژانس‌های گردشگری خواست در کشورهای بازار هدف بازنگری داشته باشند و به ظرفیت کشورهای همسایه و آسیای شرقی بی‌توجه نباشند و محصولات متنوعی را متناسب با نیاز گردشگران این کشورها آماده کنند.

با این‌که مقام‌های بسیاری از کشورها همچنان از مردم می‌خواهند از سفرهای بین‌المللی غیرضروری خودداری کنند، برخی از مقاصد گردشگری محبوب جهان روند کاهش محدودیت‌های قرنطنیه‌ کرونایی را به منظور پذیرش دوباره گردشگران آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان ان، اوایل ماه می، اتحادیه اروپا از برنامه‌ای برای بازگشایی سایت آماده فروشگاهی وردپرس مرزهای داخلی در فصل تابستان رونمایی کرد و کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی مرزهای‌شان را به روی شهروندان یکدیگر باز کردند.

تعدادی از جزیره‌های کارائیب نیز برای بازکردن مرزهای‌شان به روی بازدیدکنندگان خارجی در ماه ژوئن برنامه‌ریزی کرده‌اند و مقاصد دیگری همچون مکزیک و تایلند نیز برای بازگشایی تدریجی در هفته‌های آینده آماده می‌شوند.

در ادامه به فهرستی به‌روزرسانی‌شده‌ از برخی مقاصد گردشگری مهم که برای بازگشایی برنامه‌ریزی کرده‌اند و یا مقاصدی که همچنان مرزهای‌شان را به روی بازدیدکنندگان خارجی بسته‌اند می‌پردازیم:

قبرس

قبرس برای بازگرداندن مسافران به کشور بسیار مشتاق است تا جایی که مقام‌های این کشور اعلام کرده‌اند هزینه اقامت، درمان، و تغذیه هر مسافری را که در طول اقامت در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شود پرداخت می‌کنند.

مقام‌های این کشور همچنین یک بیمارستان 100 تخته را به مسافران خارجی مبتلا به ویروس کرونا اختصاص خواهند داد و یک هتل قرنطینه‌شده 500 تخته نیز  در اختیار خانوداه و اعضای نزدیک بیماران قرار خواهد گرفت.

این بسته تشویقی کمی پس از خبر بازگشایی هتل‌های این کشور از اول ژوئن و از سرگیری سفرهای هوایی بین‌المللی از نهم ژوئن اعلام شد.

با این حال فقط برخی گردشگران خارجی اجازه ورود به قبرس را خواهند داشت.

در فاز نخست، سفرهای هوایی از یونان، بلغارستان، نروژ، اتریش، فنلاند، اسلوونی، مجارستان، دانمارک، آلمان، اسلواکی، لیتوانی و همچنین اسرائیل به قبرس از سر گرفته می‌شود.

از بیستم ژوئن، قبرس پروازهای کشورهای سوئیس، لهستان، رومانی، استونی،‌ جمهوری چک و کرواسی را می‌پذیرد.

ایالات متحده و بریتانیا که شمار بالای مبتلایان به کووید-19 را به ثبت رسانده‌اند از غایبان بزرگ فهرست یادشده هستند.

با این حال مقام‌های قبرس اعلام کرده‌اند شمار کشورهایی که اجازه ورود به قبرس را خواهند داشت در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت.

مسافران ملزم به دیجیکالا همراه داشتن برگه منفی آزمایش کرونای خود خواهند بود و دمای بدن آن‌ها نیز هنگام ورود به کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

گردشگری 15 درصد از اقتصاد قبرس را دربرمی‌گیرد.

بالی

جزیره بالی واقع در اندونزی از جمله مکان‌هایی است که در مهار شیوع ویروس کرونا موفقیت‌آمیز عمل کرده و تا روز سی‌ام می کمتر از 350 مورد ابتلا به ویروس کرونا و  چهار مورد مرگ در اثر ابتلا به این ویروس را به ثبت رسانده است.

 مقام‌های بالی امیدوارند از ماه اکتبر شاهد بازگشت گردشگران باشند.

اقتصاد بالی به شدت به گردشگری وابسته است. شمار بازدیدکنندگان از بالی در سال‌های اخیر افزایش یافته به طوری که در سال 2019، 6.3 میلیون نفر از این مکان بازدید کردند.

در حال حاضر سفر تمامی شهروندان خارجی به استثنای ساکنان دائمی،‌ سیاستمداران و فعالان حقوق بشر به بالی ممنوع است و مسافران هنگام ورود باید برگه نتیجه منفی آزمایش کرونای خود را ارائه دهند.

هنوز مشخص نیست با لغو محدودیت‌های سفری، در شرایط ورود به بالی چه تغییراتی ایجاد می‌شود.

تایلند

تایلند از جمله محبوب‌ترین مقاصد گردشگری جهان است که به دلیل جلوگیری از گسترش کووید-19 از ماه مارس از پذیرش گردشگران ممانعت کرده است.

مقام‌های تایلند اعلام کرده‌اند، پس از بازگشایی مرزهای این کشور محدودیت‌هایی برای مسافران اعمال خواهد شد و فقط شهروندان کشورهای مشخصی اجازه ورود خواهند داشت و به نظر می‌رسد مرزهای این کشور در آینده نزدیک به روی کشورهایی با آمار بالای ابتلا به کرونا باز نخواهد شد.

 اخیرا ممنوعیت پروازهای تجاری بین‌المللی به تایلند به سی‌ام ژوئن افزایش یافت و فرودگاه بین‌المللی «پوکت» نیز همچنان بسته باقی خواهد ماند.

پیش‌بینی می‌شود شمار گردشگران این کشور در سال جاری به 14 تا 16 میلیون نفر کاهش پیدا کند.

همچون بسیاری از کشورهای سراسر جهان،‌ تایلند نیز در حال حاضر به گردشگری داخلی متکی است.

فروشگاه‌ها، موزه‌ها و برخی از مقاصد گردشگری این کشور فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و «کاخ بزرگ» در «بانکوک» نیز در چهارم ژوئن بازگشایی خواهد شد.

فرانسه

پیش از شیوع ویروس کرونا در جهان، فرانسه لقب پربازدیدترین کشور جهان را یدک می‌کشید.

همچون سایر کشورهای اتحادیه اروپا، محدودیت‌ها برای سفرهای غیرضروری خارج از منطقه «شنگن» پابرجاست.

دست کم تا بیست و چهارم جولای، دانلود سایت آماده وردپرس مسافرانی که وارد این کشور می‌شوند، البته به استثنای شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا و شهروندان بریتانیا باید قرنطینه 14 روزه را بگذارند.

با این روند، کاهش تدریجی محدودیت‌های قرنطینه در این کشور آغاز شده و سفرهای زمینی با مسافت 100 کیلومتر امکان‌پذیر شده است. مقام‌های فرانسه تاکید دارند برای پذیرش شهروندان بین‌المللی عجله ندارند.

با ‌این‌که مجوز فعالیت دوباره برخی از کسب و کارها در فرانسه صادر شده است، اما هتل‌ها، رستوران ها و کافه‌های این کشور دست کم تا دوم ژوئن اجازه بازگشایی نخواهند داشت.

اخیرا اعلام شد، موزه «‌لوور» پربازدیدترین موزه این کشور نیز در ششم جولای بازگشایی خواهد شد.

یونان

گردشگری 20 درصد از تولیدات ناخالص و یک‌پنجم شغل‌های یونان را دربر می‌گیرد پس جای تعجب نیست که این کشور در تلاش برای بازگرداندن هرچه سریع‌تر گردشگران است.

به گفته نخست‌وزیر یونان، فصل گردشگری از پانزدهم ژوئن و همزمان با بازگشایی هتل‌های فصلی این کشور آغاز می‌شود. پروازهای مستقیم به یونان نیز به صورت تدریجی و از اول جولای از سر گرفته خواهد شد.

گرجستان

پیش از شیوع ویروس کرونا،‌ گرجستان شاهد توسعه گردشگری بود. شمار بازدیدکنندگان از این کشور در سال 2019 به پنج میلیون نفر رسیده بود که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش هفت‌درصدی داشته است.

اما به دلیل وقوع بحران کرونا، این کشور نیز همچون سایر کشورها در ماه مارس مرزهایش را به روی گردشگران بست.

مقام‌های گرجستان که مشتاق پذیرش مجدد گردشگران هستند، یکم جولای را به عنوان تاریخ آغاز گردشگری بین‌المللی برای این کشور اعلام کرده‌اند.

منبع: ایسنا