سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قالیباف: ایران و افغانستان میتوانند اقدامات مهمی برای مقابله با

رئیس مجلس نمایندگان افغانستان در گفت وگوی تلفنی  خبرگزاری فارس با محمدباقر قالیباف، انتخاب وی به ریاست مجلس شورای اسلامی را تبریک گفت و تداوم و گسترش مناسبات دوستانه مجلس افغانستان با مجلس شورای اسلامی ایران را خواستار شد.

ه گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، میر رحمان رحمانی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان ظهر امروز دوشنبه (12خرداد ماه) در تماس تلفنی با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مناسبات دو کشور همسایه و تحولات منطقه ای به گفت وگو پرداخت.

در این گفت وگو قالیباف با تاکید بر ظرفیت‌ پارلمان‌های دو کشور گفت: تقویت و تحکیم مناسبات دوستانه ایران و افغانستان از اهمیت فراوانی برخوردار است و امیدواریم  سطح  تعاملات بین دو کشور افزایش یابد و شاهد گسترش روابط در زمینه‌های مختلف به ویژه توسعه ارتباطات پارلمانی باشیم.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه همچنین بر  تقویت امنیت مرزهای دو کشور تاکید کرد و افزود: با همکاری نزدیک جمهوری اسلامی ایران و افغانستان می توان برای مبارزه با تهدیدات  از جمله تروریسم، مواد مخدر و دخالت کشورهای ثالث در بی‌ثبات سازی منطقه اقدامات مهمی به عمل آورد.

 قالیباف همچنین حمله اخیر تروریستی در این کشور را که منجر به شهادت تعدادی از شهروندان افغانستان شد،  به مجلس، دولت و مردم افغانستان تسلیت گفت.

 میر رحمان رحمانی رئیس مجلس افغانستان نیز در این گفت و گو با تبریک انتخاب قالیباف به ریاست مجلس شورای اسلامی بر آمادگی پارلمان افغانستان برای تقویت و تحکیم مناسبات دوستانه فی‌مابین درعرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به ویژه پارلمانی تاکید کرد.

رئیس مجلس افغانستان با تاکید بر روابط تاریخی دو کشور گفت: مجلس نمایندگان افغانستان از تداوم و گسترش مناسبات دوستانه خود با مجلس شورای اسلامی استقبال می‌کند.

به گزارش  خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه 11 خرداد 99) تاکید کرد: مجلس یازدهم، نه بنای تقابل و مچگیری دارد و نه در پیگیری منافع و حقوق مردم مسامحه می کند. مجلس یازدهم تلاش می کند، موانع قانونی دولت، در مسیر خدمت رسانی به مردم را حذف و اصلاح کند، اما در عین حال، اجازه نخواهد داد، دولت در اجرا و پیاده سازی قوانینی که حل کننده ی مسائل مردم است، سهل انگاری کند. 

متن کامل نطق امروز رئیس مجلس به شرح زیر است:

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا

سلام بر روح پر فتوح  امام راحل، بنیانگذار نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران؛

سلام بر رهبر فرزانه و حکیم انقلاب، هادی کشتی انقلاب در طوفان‌های سهمگین، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای؛

 سلام بر شهیدان گلگون کفن اسلام از شهدای انقلاب تا  شهدای دفاع مقدس، شهدای خدمت و شهدای سلامت، و به خصوص شهدای مظلوم مقاومت و مدافعان حرم درتمامی بلاد اسلامی.

سلام و درود بی پایان خداوند بر سیّدالشهدای مقاومت، نماد ایستادگی در برابر زورگویان، مظهر اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم، یار صدیق و مطیع و راستین رهبر معظّم انقلاب، سردار سرافراز اسلام، شهید سپهبد حاج  قاسم سلیمانی.

مجلس یازدهم در بُره? ی حساسی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران و در آغاز برداشتن گام چهل ساله ی دوّم آن، و در حالی که جمهوری اسلامی با مجموعه ای از قوّت ها، ضعف ها ، فرصت ها و تهدیدها روبرو است،‌ با همدلی و وحدت میان نمایندگان مردم، برای حل مشکلات آنها، آغاز به کار می کند. 

نگاهی کلان به گذشته ی چهل ساله و جایگاه فعلی جمهوری اسلامی، نشانگر این است که علی رغم ضعف های کارکردی و رفتاری، و کاستی های مرتفع نشده، توانسته گام اوّل خود را محکم و مقتدر بردارد. این یک واقعیت انکارناپذیر است که جمهوری اسلامی، در برابر هجمه های گسترده ی دشمن، در همه ی عرصه های نظامی، سیاسی، اقتصادی، بین المللی، امنیتی و فرهنگی ایستادگی و مقاومت کرده ، بدون اینکه از آرمانهای اصلی خود، ذرّه ای عقب نشینی کند. نظام اسلامی در سطوحِ راهبردی، روز به روز قوی تر از گذشته، به راه خود ادامه داده، و امروز به عنوان یک قدرت مُهّم منطقه ای، تبدیل به یک بازیگر تاثیرگذار و پرنفوذ در عرصه ی بین المللی شده است. 

نگاهی به حجم و شدّت دشمنی نظام سلطه با همه ی ابزارهای قدرتمند رسانه ای، اقتصادی و سیاسی و اطلاعاتی خود، به خوبی گواه این مساله است، که امروز انقلاب اسلامی توانسته، مهمترین الگوی رقیب برای نظام سرمایه داری جهانی باشد. این دستاورد بزرگ، تنها بر اساس حرکت بر مدار مکتب امام (ره) و هدایت رهبری حکیم انقلاب و مجاهدت مردانی چون حاج قاسم ها بدست آمده است؛ مردانی که با ولایت پذیری، عقلانیت و کارآمدی، خطوط طراحی شده توسط رهبری را تحقق بخشیده اند. 

در کنار این توفیقات عظیم، ندیدن ناکامی های بزرگ، باعث از دست رفتن سریع دستاوردهای بدست آمده خواهد شد، چرا که نداشتن تصویر درست از واقعیت های موجود، باعث اشتباه در تصمیم و اجرا می شود. ناکامی های گوناگون در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، متاسفانه به سرمایه ی اجتماعی نظام آسیب وارد کرده است. بر این اساس، انقلاب اسلامی در آغاز گام دوّم خود، برای رسیدن به هدف ایجاد تمدن نوین اسلامی با مجموعه ای از تهدیدها و فرصت ها روبرو است. 

مهم ترین فرصت، رهبری حکیمانه و هوشمندانه ی حضرت آیت الله العظمی خامنه دیجی کالا ای است، که کشتی نظام را از طوفان های سخت به سلامت عبور داده است.

 فرصت دیگر، باور دینی عمیق مردم، بویژه جامعه ی ایثارگری و خانواده ی شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم و اعتقاد آنها به آرمان های انقلاب اسلامی است که زمینه ساز امدادهای الهی در دشواری های  بزرگ می شود.

از سوی دیگر قدرت منطقه ای فزاینده ی جمهوری اسلامی، که باعث گسترش عمق راهبردی و نفوذ ژئوپلتیکی جمهوری اسلامی شده، فرصت مغتنمی است که جمهوریِ اسلامی را به نماد مقاومت در برابر مستکبرین تبدیل کرده و همچنین با افزایش توان بازدارنده ی نظامی، جرات دست درازی به این سرزمین را، از دشمن سلب نموده است. 

قدرت علمی و پیشرفت فنآورانه پرسرعت کشور به دست نخبگان، فرصت دیگری است که زمینه ی لازم جهت هر گونه پیشرفت، را فراهم کرده است.

بدن? وسیع و گسترد? نیروهای جهادی و مردمی در سراسر کشور نیز، فرصت بی نظیری است که می تواند در صورت انسجام و مدیریت مطلوب و مبتنی بر الگوی عمل جهادی، سبب غلبه بر ناکامی های گوناگون شود. 

فرصت بعدی ما وجود طیفی از جوانان مو‌من و انقلابی است، که با استقامت مومنانه ی خود، موتور محرکه ی این کشتی پرتلاطم شده اند؛

و در کنار تمامی این موارد، سرمایه ی انسانی جوان و توانمند ایرانی، ثروت های عظیم خدادادی و منابع فراوان طبیعی نیز از جمله ظرفیت ها و فرصت های دیگری است که می تواند بستر شکل گیری جهشی بزرگ در عرصه های گوناگون را فراهم آورد.

البته در کنار فرصت های یاد شده، تهدیدهایی نیز در کمین نظام اسلامی است: 

تهدید نخست، کاهش سرمایه ی اجتماعی نظام است که در نتیجه ی ناکارآمدی اشباع شده ی مدیریتی کشور و فاصله گرفتن مسئولان از اصول انقلاب ایجاد شده و متاسفانه بحران اقتصادی را بوجود آورده که زمینه ساز بیکاری و آسیب های اجتماعی فراگیر شده است.

تهدید دیگر، فساد نگران کننده ای است که در تاروپود ساختارهای مختلف نفوذ کرده و موجب افزایش تبعیض و نارضایتی، و عدم تحقّق عدالت شده است.

همچنین نظام اداری-اجرایی به هم ریخته ی کشور، تهدید دیگری است که امکان حکمرانی خوب را سلب کرده است.

تضعیف نهاد بسیار مهم خانواده، از طریق گسترش روز افزون سبک زندگی غربی نیز، تهدیدی نگران کننده تلقی می شود که نیاز به توجه ویژه و فوری دارد.

در نهایت، گسترش نفوذ جریان غرب زده، که با امید بستن به دشمن، مانع خودباوری ملّی و توجه به ظرفیت های عظیم داخلی شده، تهدید مهم دیگری است که باید درباره ی آن به طور جدی هشیار بود. 

اگرچه مواردی که برشمردیم، می تواند تهدیدی جدّی برای حاکمیت ملّی ایران اسلامی باشد، امّا تجربه های پیشین انقلاب اسلامی در وضعیت هایِ بحرانی، نشان داده است که اگر الگوهای موفق گذشته، بویژه در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، و در تقویت توان نظامی و توسعه ی قدرت منطقه ای، مبنای عمل قرار بگیرد، از تهدیدهای موجود نیز می توان فرصت های بزرگ ساخت. 

از دید من، و بر اساس نظام فکری رهبر معظّم انقلاب اسلامی، برای سایت اختصاصی استفاده از فرصت های یاد شده و جلوگیری از اثرگذاری و تشدید تهدیدها، تنها راه این است که الگوی مدیریت جهادی در پیش گرفته شود.

این الگوی مدیریتی جهادی بر اصول ذیل استوار است: 

نخست- باور به مبانی قرآنی و سنت های الهی و استعانت مستمر از آنها، که امروز برای ما در ولایت مطلقه ی فقیه و مردم سالاری اسلامی متبلور است و می تواند سبب گشایش هر بن بستی شود. 

دوم- مردمی سازی حکمرانی، به ویژه مردمی کردن اقتصاد، که ظرفیت های عظیم انسانی، مادی و معنوی را وارد عرصه ی مدیریت می کند. 

سوم- تلاش و کوشش مجاهدانه و امیدوارانه که کمبودها و نقص های ساختاری و کاستی ها را جبران می کند.

چهارم- توجه ویژه به معنویت و اخلاق اسلامی، که زمینه ساز توجهات ویژه ی حضرت ولیّ عصر (عج) و رِزق لایَحتسب می شود.   

پنجم- وحدت کلمه ی مردم و همگرایی نخبگان که به تعبیر امام بزرگوار، رمز پیروزی و بقای جمهوری اسلامی است. 

ششم- توجه و میدان دادن به نسل جوان پر انگیزه و توانمندسازی آنان، که می تواند هر مانعی را از سر راه بردارد.  

هفتم- توجه ویژه به عدالت، با اولویت دادن به محرومین و مستضعفین و همچنین طبقه ی متوسط ضعیف شده، که صاحبان اصلی انقلاب هستند و خواهند بود. 

اکنون که مجلس در آغاز راه خود قرار دارد، آنچه شرایط را خطرناک تر می کند، الگوی مدیریتی دستگاه اجرایی کشور است، که علاوه بر ناکارآمدی و آشفتگی مدیریتی، و تمرکز بر نگاه به بیرون، به بسیاری از اصول و مولفه های الگوی مدیریت جهادی نیز باور ندارد. در چنین شرایطی است که مجلس یازدهم می تواند، با رویکردی منطقی و انقلابی نسبت به دولت، و با استفاده از ظرفیت های تقنینی و به خصوص نظارتی خود، در چارچوب پیام رهبر انقلاب، دولت را به سمت مطلوب هدایت کند. 

مجلسِ یازدهم، نقشه راه خود را پیام رهبر حکیم انقلاب قرار می دهد و به عنوان یک نهاد مردمی و انقلابی که هدف خود را تشکیلِ مجلسی قوی و کارآمد قرارداده، حلِ مسائلِ ملّی و محلّیِ مردم را به عنوان یک وظیفه ی انقلابی و مطلوب، وجهه ی همّت خود قرار خواهد داد و با این شاخص، تعامل خود با دولت فعلی و دولت آینده را تنظیم می کند . 

مجلس یازدهم، نه بنای تقابل و مچگیری دارد و نه در پیگیری منافع و حقوق مردم مسامحه می کند. مجلس یازدهم تلاش می کند، موانع قانونی دولت، در مسیر خدمت رسانی به مردم را حذف و اصلاح کند، اما در عین حال، اجازه نخواهد داد، دولت در اجرا و پیاده سازی قوانینی که حل کننده ی مسائل مردم است، سهل انگاری کند. 

رهبری در پیام روشنگرانه خود در حوزه اقتصادی بر توجه به معیشت طبقات ضعیف و تحقق عدالت تاکید داشتند و اشاره فرمودند که مطابق نظر صاحب نظران، این هدف با اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملّی محقّق می شود. امروزه امراض اصلی اقتصاد ملّی ما مانند رشد نقدینگی، بهینه نبودن قیمت های نسبی و تخصصی نبودن تولید، بر هیچ صاحب نظری پوشیده نیست. از مهمترین دلایل آن هم، حذف حضور موثر مردم، مداخلات غیرمنطقی دولت، انحصارات، امضاهای طلایی، پولی سازی کسری بودجه و نظام مالیاتی معیوب است.

 متاسفانه باید بپذیریم انقلاب مردمی ما به اقتصادِ مردمی منجر نشد. علت هم این بود که آرمان های متعالی انقلاب، مانند پیشرفت و عدالت را در ظرف دیوان سالاری یک صد ساله کشور ریختیم و چنانکه رهبری هم اشاره کردند، نمره ی قابل قبولی نگرفتیم. این رخداد، بیش از همه، محصول نبود تفکّر جامع، منسجم و نظام مند به اقتصاد ملّی است.

اقتصاد مردمی، مردم بنیاد است و با اراده و حضور و سرمایه و فعالیت مستقیم مردم تحقق پیدا می کند و دولت در آن تنها نقش زمینه سازی، ظرفیت سازی و نظارت دارد. در این اقتصاد، هدف، تنها کسب سود بیشتر و رشد اقتصادی به هر قیمتی نیست، بلکه اقتصاد وسیله ای است برای تحقق آرمانهای والاتر انسانی و اخلاقی، که یکی از آنها تحقق عدالت است.

مجلس مردمی، قوی و انقلابی یازدهم، با همه ی توان، امکانات و ظرفیتهای قانونی خود و با یاری خداوند متعال تلاش خواهد کرد تا بارهای بر زمین مانده ی انقلاب اسلامی، که در راس آن، حل مشکلات و سختیهای زندگی محرومین و مستضعفین است را، از زمین بردارد و آسیب های اجتماعی ناشی از فقر و محرومیّت را، به حداقل برساند.

مجلس یازدهم، به عنوان یک مجلس مردمی و انقلابی، سایت وردپرس رایگان در کنار مسائل ملّی، به حل مسائل محلّی مردم نیز توجه دارد، و بویژه اینجانب، به عنوان رئیس مجلس، خود را متعهد می دانم که در این موضوع، با حضور میدانی، پشتیبان نمایندگان باشم. این امر مهم، از طریق هم افزایی نیروهای جهادی و مردمی، متخصصان و نمایندگان بخش خصوصی ، نمایندگان نهادهای عمومی و حاکمیتی، و نمایندگان دستگاه های اجرایی با محوریت نماینده ی مجلس، محقّق خواهد شد و هدف از آن این است، که هر نماینده در حوزه ی انتخابیه ی خود، به یک کنشگر فعّال در حوزه ی حل مسائل مردم و پاسخ به مطالبات آنها تبدیل شود و با اجرایی سازی قوانین از طریق نظارت هوشمند و موثر، و هم افزایی ظرفیت ها و امکانات، معضلات حوزه ی انتخابیه ی خود را برطرف کند. این الگو در سطح استان و سپس در سطح ملّی با تشکیل کارگروه های موضوعی دنبال خواهد شد.

موضوع دیگر که اهمیت فراوان دارد، مقوله ی فرهنگ است. فرهنگ، همیشه از مهمترین اولویت ها بوده، اما با آن برخورد شعاری شده است. مجلس یازدهم، تقویت نهاد خانواده و ترویج و تقویت فرهنگ و سبک زندگی اسلامی- ایرانی در برابر سبک زندگی غربی را، اولویت اصلی خود قرار می دهد و اجرایی شدن سند تحوّل آموزش و پرورش، و اصلاح و تقویت کمّی و کیفی رسانه ی ملّی را پیگیری خواهد کرد. 

همچنین تلاش خواهیم کرد با شتاب دادن به روند شکل گیری شبکه ی ملّی اطلاعات، و نظارت دقیق بر عملکرد مسئولین این حوزه، ضمن قانونمندسازی فضای مجازی، دستگای مسئول را مکلّف کنیم، که با بهترین کیفیت ممکن، خدمات زیرساختی و محتوایی در حوزه ی فضای مجازی را، به مردم عرضه کنند.

مجلس یازدهم، خود را نماینده ی همه ی مردم ایران می داند، حتی کسانی که به هر دلیل سیاسی، یا نارضایتی از شرایط کشور، به آن رای نداده اند، و بر اساس نگاه بلند رهبرحکیم انقلاب، معتقد است که تمام دستگاه های حاکمیتی، باید مثل خورشید، بدون تبعیض بر همه ی شهروندان ایران عزیز بتابند و به آن ها خدمت کنند.

مجلس یازدهم با توجه به نقشی که برای خود در جایگاه تمدن ساز انقلاب اسلامی قائل است، بر سر آرمانهای اصلیِ انقلاب، هیچ مسامحه ای را نمی پذیرد و مقابله ی مقتدرانه در برابر دشمن خارجی، به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی را جزو اصول اساسی خود قرار می دهد، و در مرزبندی با جریان معاند و منافق داخلی، تعارف نمی کند، و البته دایره ی نیروهای انقلاب را مطابق راهبرد رهبر انقلاب گسترده می داند، و با طرد نیروهای انقلابی، به دلیل اختلاف سلیقه های سیاسی یا کارشناسی، با جدیّت مخالفت خواهد کرد.  

همچنین، مجلس یازدهم، توجه به واقعیّت ها را، در راه رسیدن به آرمانها، مدنظر قرار می دهد، تا آرمانگرایی به توّهم نیانجامد. 

بر اساس تبیین رهبر فرزانه ی انقلاب اسلامی، مکتب امام (ره) شامل سه بعد عدالت، معنویت و عقلانیت است و مجلس یازدهم بر این باور است که تمرکز و توجه یکسان بر تمامی این ابعاد، ضروری است و تاکید بر یکی از این ابعاد و بی توجهی به ابعاد دیگر، منجر به انحراف جامعه و حکومت می شود.

مجلس یازدهم خود را متعهّد به ادامه دادن راه شهید سلیمانی، در افزایش توان محور مقاومت، به عنوان راهبردی غیرقابل تغییر دانسته و حمایت از ملت فلسطین، حزب الله لبنان، گروه هایِ مقاومت، حماس، جهاد اسلامی و مردم مظلوم یمن را وظیفه ی انقلابی و ملّی خود به حساب می آورد و همیشه خود را کنار مردم، دولت و مرجعیت عراق و آماده ی هرگونه همکاری با آنها خواهد دانست.

مجلس یازدهم، استکبارستیزی را، هم آرمانی اعتقادی و هم منفعتی راهبردی می داند و مذاکره و سازش ایسنا با آمریکا به عنوان محور استکبار جهانی را، بی حاصل و پرضرر ارزیابی می کند. راهبرد ما در برخورد با آمریکای تروریست، تکمیل زنجیره ی انتقام خون شهید سلیمانی است. کاری که با حمله ی بی سابقه به پایگاه عین الاسد شروع شد و با شکسته شدن هیبت پوشالی آمریکا در عدم توان پاسخ به اقدام جمهوری اسلامی ادامه یافت و با اخراج کامل ارتش تروریست امریکا از منطقه تکمیل خواهد شد.

مجلس یازدهم، در عین باور به درون زایی و مردم باوری ، برونگرایی را نیز مد نظر قرار می دهد، اما معتقد است برونگرایی باید با تمرکز بر کشورهای منطقه بویژه همسایگان، و در کنار آنها قدرت های بزرگی باشد که در سختی ها با ما دوستی کردند و منافع راهبردی قابل توجهی با ما دارند. البته مجلس یازدهم، حامی گسترش ارتباط با همه ی جامعه جهانی است، اما اعتماد به حکومت هایی که چه در سابقه ی تاریخی خود و چه در تجربه ی دوران جمهوری اسلامی، کارنامه ی سیاهی دارند را، خطای راهبردی می داند. 

طبیعی است که تحوّل در مجلس و احیای جایگاه و شان مجلس ، الزام اولیه برای هر اقدام موثّر در حل مسائل کشور و مشکلات مردم است. مجلس باید تغییر را از خود آغاز کند. شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی، چهار رویکرد اصلی در تحوّل مجلس خواهد بود. 

در یک جمله، مجلس یازدهم، تمام تلاش خود را خواهد کرد تا با استمداد از حضرت باری تعالی و تحت راهبری های رهبر فرزانه ی انقلاب، مجلسی قوی، کارآمد، مردمی و انقلابی بسازد، تا با محور قراردادن حل مسائل مردم،  و دفاع قدرتمند از حقوق و منافع مصرح آنها در قانون اساسی، در سال های آغازین گام دوّم، سرمایه ی اجتماعی نظام را تقویت و حرکت به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی را تسریع کند. 

برای ساخت تمدّن نوین اسلامی، باید ایرانی قوی ساخت. ایرانی که در آن تک تک مردم ایران، با هر سلیقه ای و در هر گوشه ای از کشور، قوی باشند. 

منبع: خبرگزاری فارس


فارس من|چرا اقساط قرض الحسنه جانبازان تنفس نداشت؟

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس یکی از موضوعاتی که در روزهای شیوع کرونا مردم جامعه را درگیر خود کرده بود بحث امرار معاش بود. بساری از مردم به علت تعطیل شدن کسب و کارشان به مشکل خوردند و قشر دیگری نیز به دلیل درگیر شدن با بیماری و تهیه دارو به لحاظ مادی درگیر شدند. در این میان با دستور دولت بنا شد برخی بانک ها به دریافت کنندگان وام قرض الحسنه سه ماه در پرداخت اقساطشان تنفس بدهند. 

در همین راستا در بخش فارس من تعدادی از مخاطبین که از جامعه ایثارگری بودند اعلام کردند چنین موضوعی در جریان پرداخت وام آنها لحاظ نشده و همچنان بدون هیچ تنفسی اقساط سر موعد از حساب کسر می  شود.  

 اسلام کریمی مدیر عامل صندوق قرض‌الحسنه شاهد در گفت وگو با خبرنگار فارس پیرامون این موضوع گفت: بعد از این ابلاغیه به بانک ها ما از بانک مرکزی استعلام کردیم که آیا تنفس سه ماهه شامل صندوق ما نیز می شود یا نه؟ پاسخ دادند خیر شامل شما نمی شود. 

وی بیان داشت: کسانی که از تسهیلات صندوق قرض الحسنه ایران سرور شاهد بهره مند شده اند کسانی هستند که یا حقوق دومشان از بنیاد شهید است، یا از تسهیلات حق پرستاری برخوردارند و ...و این درحالی است که حق تنفس در ایام کرونا بیشتر برای آن دسته از افرادی که معاششان با مشکل مواجه شد اعمال شد. 

کریمی گفت: مبلغی که ما هر ماه از اعضای وام گیرنده کم می کنیم عین همان را وام می دهیم به تعداد دیگری از درخواست کننده ها. یعنی اگر ما سه ماه در پرداخت قسط به عده ای تنفس می دادیم آن کسانی که موعد دریافت وامشان  فروردین بود نمی توانستند آن را دریافت کنند. یعنی حدود 24 هزار نفر به مشکل دریافت وام می خوردند. 

وی ادامه داد: ما بنابر مجوزی که از بانک مرکزی کسب کرده ایم هر سال باید به  یک سوم اعضا وام بدهیم، وامی که سقفش را هم بانک مرکزی مشخص می کند و نمی تواند بیشتر از 20 میلیون باشد با کارمزد 4 درصد. 

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه شاهد اظهار داشت: اگر تنفس می دادیم 6 ماه در پرداخت وام سایت وردپرس فروشگاهی  دچار اختلال می شدیم. این درحالی بود که بانک مرکزی هم اعلام کرد اگر می توانید بودجه ای تامین کنید تا آنهایی که در نوبت وام هستند معطل نشوند، تنفس بدهید که ما هم اگر می خواستیم چنین کاری کنیم باید نزدیک 700-800 میلیارد تومان ماهانه به ما بودجه تزریق می شد تا این کار را می کردیم. که این راهکار هم در شرایطی که بنیاد شهید با مشکل بودجه مواجه است امکان پذیر نبود. 

غرض تحلیل حوادث نیست. درین متن کوتاه یک نکته سواد رسانه را با تاکید بر رفتارشناسی خبائث رسانه ای تحلیل می کنیم تا مدلی برای تمیز موارد مشابه باشد. 2

ماجرای پیرزن کرمانشاهی در یک خط چه بود؟ رفتار زشت وغیرانسانی مامور شهرداری. هم باید برکنار شوند و هم محاکمه. اعمال قانون نیز باید قانونی و انسانی و اخلاقی باشد؛ بگذریم. طبیعی است که دلسوزان داخلی نسبت به موضوع حساس و اعتراض کنند. ضدانقلاب از اعتراض خودی ها عصبی می شود. لذا ماموریت می گیرند آنرا منحرف کنند.
چه کردند؟
ما در جنگ روایت ها یک "قرینه سازی" داریم و یک "انتقال و تسری". ایندو کارکردشان اینست که ذهن را از یک مصداق به کل تسری دهند؛ بدون اینکه مخاطب متوجه شود.
مرور کنیم؛
مخاطب از مصداق پناهی عصبی است. کافیست همین مصداق را با قرینه سازی کنار یک عکس مشابه از رفتار رژیم سراسر پلشت صهیونیستی قرار دهند. انتقال پیام و تسری باعث می شود که ذهن مخاطب درگیر این سوال شود: " این که یکی است. پس ما چه فرقی با رجاله های صهیونیستی داریم؟" همین سوال کافی است تا تکرار شود. تکرار کمک می کند ابرروایت همسان پنداری یک مصداق با یک ساختار در ذهن شکل بگیرد.
همین پروژه بصورت معکوس در شورش آمریکایی شکل گرفت. ضدانقلاب ابتدا تلاش کرد با سفیدنمایی دولت امریکا را معتقد به آزادی و تحمل اعتراضات نشان دهد. اما وقتی فیلم وحشیگری پلیس در برخورد با زنان وکودکان منتشر شد پروژه قرینه سازی و تسری را مجدد کلید زدند.
اینبار سراغ ماجرای آبان 98 رفتند و با تقلیل رفتار ساختاری از اوباش آمریکایی به مصداق آبان ایرانی، ذهن مخاطب را درگیر یک سوال جدید کردند:" اینکه همانست که ماهم داشتیم. پس آنها چه فرقی با ما دارند؟"
حال آنکه در ماجرای آبان 98 ما بجای اعتراض مردمی با یک عملیات تروریستی بی سابقه مواجه بودیم. تمام سطوح ضدانقلاب، مسلحانه در خیابان ظاهر شدند. از سلطنت طلب ها تا منافقین و اراذل اجیر و...
فراموش نکنیم که روز جمعه بعد از گرانی بنزین در وکیل آباد مشهد هزاران نفر شعار می دادند :رضاشاه روحت شاد" و "مرگ بر دیکتاتور" و بااین حال ناجا از امنیت همین شعاردهندگان مراقبت می کرد. تا اینکه کشتار بی رحمانه تروریست ها و حمله سازمانی اوباش به کلانتری ها و بانک ها و آتش زدن پمپ بنزین ها کلید خورد....
خلاصه روش ضدانقلاب و مزدورهای نقاب زده در مواجهه با حوادث اخیر چنین است؛ توسعه و تسری مصداق ایرانی به کل و تشابه سازی با ساختار فاسد آمریکایی و اسرائیلی. دوم تقلیل مصداق های آمریکایی و تسری آن به نمونه های مشابه ایرانی.

ا وجود تلاش در زمینه نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو هنوز هم باور غلط بسیاری از خانواده ها درباره پدیده مرگ مغزی باعث هدر رفت اعضای ارزشمندی است که می‌تواند ناجی جان بیماران رنجور از عضو معیوب شان باشد. مدیر انجمن اهدای عضو ایرانیان در این گفتگو از چالش های پیش روی اجرای  این عمل حسنه گفت. دکتر کتایون نجفی زاده می‌گوید اکنون به جایی رسیده‌ام که اعضای هزار نفر از 4 هزار بیمار دچار به  مرگ مغزی به بیماران نیازمند اهدا می‌شود. ایثار و بخشایندگی همیشگی در فرهنگ ایرانی  می‌طلبد که این آمار بیش از این ها باشد و دیگر بیماری در صف انتظار عمل پیوند جان خسته از بیماری‌اش را از دست ندهد.

***خانم دکتر به نظر می‌رسد هنوز مهم‌ترین چالش پیش روی اهدای عضو عدم باورپذیری علمی و منطقی عموم مردم در باره مرگ مغزی است. در واقع امید دوباره داشتن به بازگشت این نوع افراد به زندگی باعث می‌شود خانواده او به اهدای عضو رضایت نداشته باشند.خواهش می‌کنم در شروع گفتگو به طور علمی شرحی از مکانیزم  مرگ مغزی برای مان بفرمایید.

پدیده اهدای عضو از افراد مرگ مغزی پدیده شگفت انگیزی است که با تمام مسائل پزشکی متفاوت است.تفاوت  آن هم  در این است که در بقیه مسائل پزشکی اگر پزشک، تجهیزات و بیمار در دسترس باشند کار درمان آغاز می شود،اما  در مورد اهدای عضو اگر یک فرد مرگ مغزی و یک بیمار نیازمند باشد و پزشک و تجهیزات نیز در اختیار باشد،نیازمند یک همکاری فوق العاده مهم هستیم.اگر خانواده سایت وردپرس آماده بیمار مرگ مغزی به این کار رضایت نداشته باشند اهدای عضو انجام نخواهد شد؛ به همین دلیل بر خلاف بسیاری از مسائل دیگر پزشکی، لازم است در این زمینه فرهنگ سازی انجام شده باشد تا مردم از قبل با این مسأله آشنا باشند و در لحظه حادثه بتوانند درست تصمیم بگیرند؛ لحظه  وقوع حادثه مرگ مغزی زمانی  نیست که بخواهیم به خانواده اطلاعات علمی دهیم و آنها را آگاه کنیم.

***یعنی بر این باور هستید که اگر در این زمینه اطلاعات پزشکی درست و قابل فهم به عموم مردم جامعه داده شود هر بیمار مرگ مغزی می تواند منشاء زندگی دوباره برای بیماران نیازمند پیوند دیگر شود؟

بله، همین طور است. اگر خانواده هایی که عزیزی از آن ها دچار مرگ مغزی شده باشد این اطلاعات ساده اما دقیق پزشکی را داشته باشند به طور حتم بیماران کمتری در انتظار عضو باقی می‌مانند. قلب یک باتری اتوماتیک دارد که از شگفتی‌های آفرینش است و گره کوچکی به اندازه یک عدس از بافت عصبی فقط می‌تواند با جا به جا کردن یون‌ها امواج الکتریکی تولید کند. قلب یک عضله است که با این امواج الکتریکی شصت تا صد بار در دقیقه ضربان ایجاد می‌کند و می‌تواند تپش داشته باشد. این گره کوچک برای این که این ضربان را تولید کند به اکسیژن نیاز دارد. اگر اکسیژن به طور کامل قطع شود شش تا هشت دقیقه هم می‌تواند بدون اکسیژن همچنان به تپش ادامه دهد. اکسیژن از ریه ها به این گره می‌رسد و ریه‌ها فرمان تنفس را از مغز دریافت می‌کنند؛ یعنی ساقه مغز فرمان تنفس را می‌دهد، بدون این که ما در جریان باشیم و این فرمان تنفس به صورت اتوماتیک باعث نفس کشیدن می‌شود.

دکتر فاضل که او را به عنوان پدر اهدای عضو ایران می‌شناسیم از حضرت امام فتوای مجاز بودن اهدای عضو از افراد مرگ مغزی را در تاریخ 31 اردیبهشت سال 1368 (دو هفته قبل از فوت حضرت امام) گرفتند و از آن موقع به بعد در کشورمان از نظر شرعی مجاز است که اهدای عضو انجام شود.

مرکز تنفس در ساقه مغز قرار دارد؛ اگر ضربه‌ای به مغز وارد شود یا خون‌ریزی مغزی اتفاق سافت 98 بیافتد و یا تومور مغزی وجود داشته  باشد که یک باره ورم کند منجر به فشار بالای مغز می‌شود. به دلیل این که جمجمه سقف استخوانی و جای اتصال ندارد فشار داخل مغز که بالا می‌رود عروقی که از گردن وارد جمجمه می‌شوند و به مغز و ساقه مغز خون رسانی می‌کند تحت فشار قرار گرفته و  رگ‌ها بسته می‌شوند. وقتی همه رگ ها با هم بسته شوند خون رسانی مغز نیز متوقف می‌شود؛ مثل هر بافت دیگری بعد از توقف هشت دقیقه ای خون‌رسانی همه سلول‌های مغز و ساقه مغز با هم می‌میرند. تنفس نیز در این شرایط متوقف می‌شود. وقتی تنفس متوقف شود. وقتی تنفس قطع شود ضربان قلب آن باتری اتوماتیک درست است. به اکسیژن نیاز دارد ولی از شگفتی‌های دیگرش این است که مثل یک خازن می‌تواند شش تا هشت دقیقه امواج الکتریکی را در خود ذخیره کند و تپش قلب را ادامه دهد حتی اگر اکسیژن رسانی آن قطع شده باشد؛ به همین دلیل ما می‌توانیم فیلم هایی به شما نشان دهیم که قلب را از بدن درآوردند و روی میز اتاق عمل گذاشتند و این قلب هنوز تپش دارد. در تمام عمل‌های پیوند قلب این صحنه تکرار می‌شود. بنا بر این همان طور که گفته شد مغز و سلول های آن می‌میرند اما قلب می‌تواند با اتصال به دستگاه‌ها به تپش خود ادامه دهد و اینجاست که خانواده‌های فرد بیمار تصور می‌کنند عزیزشان همچنان زنده است و می‌تواند به زندگی برگردد و در این شرایط راضی به عمل پیوند عضو نمی‌شوند.

منبع: خبرگزاری فارس


از سوسکهایی که این روزها در شهرهای البرز میبینید، نترسید!

ایسنا/البرز مدیر حفظ نباتات  ایسنا سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به مشاهده یک نوع سوسک در مناطق مختلف البرز، گفت: این اولین بار نیست که استان با افزایش بیش از حد جمعیت حشره‌ای مواجه می‌شود و سال گذشته هم شاهد طغیان جمعیت پروانه‌ای با عنوان خانم قشنگ بودیم.

مرتضی امید بخش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش جمعیت سوسک‌های هارپالوس در مناطق شهری که باعث ایجاد نگرانی در برخی از خانواده‌ها شده، اظهار کرد: این سوسک‌ها از خانواده کارابیده هستند و به واسطه این که از تخم و لارو آفت‌های مزارع و زمین‌های کشاورزی تغدیه می‌کنند، حشرات مفیدی محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: این سوسک‌ها  به واسطه افزایش جمعیتشان از مزارع به سمت مناطق شهری پرواز کرده‌اند که همین باعث ترس و نگرانی در برخی از خانواده‌ها شده است.

وی افزود: در حال حاضر این سوسک‌ها در مناطقی از البرز مثل محمدشهر، گوگل جاده ماهدشت، مهرشهر، فردیس، نظرآباد و اشتهارد مشاهده می‌شوند.

این مسئول تاکید کرد: این اولین بار نیست که استان با افزایش بیش از حد جمعیت حشره‌ای مواجه می‌شود و سال گذشته هم شاهد طغیان جمعیت پروانه‌ای با عنوان خانم قشنگ بودیم.

وی ادامه داد: سوسک‌های هارپالوس به هیچ وجه آسیبی ندارند و به خاطر علاقه شدیدی‌که به نور دارند اطراف لامپ خانه‌ها و روشنایی معابر و پارک‌ها جمع می‌شوند.

امید بخش توضیح داد: اگر خانواده‌ها صبور باشند به خاطر اینکه این حشرات با ورود به فضاهای شهری چیزی برای خوردن پیدا نمی‌کنند، خود به خود از بین می‌روند به همین دلیل توصیه می‌کنیم مردم در مواجه با آنها تا جایی که می‌توانند از سم پاشی استفاده نکنند چون استفاده از سم برای سایر گونه‌های مفید نیز خطرناک است.

وی گفت: توصیه می‌شود مردم در زمان شب لامپ حیاط و واحد مسکونی خود را روشن سئو نگذارند، اگر می‌خواهند پنجره خانه خود را باز کنند حتما از توری استفاده کنند و در نهایت چهارچوب درها و پنجره‌های خود را با سم خانگی آغشته کنند تا از ورود این حشرات تا حد زیادی جلوگیری کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: اگر مردم صبور باشند جمعیت این حشرات ظرف  حدود دو هفته کم کم به وضع متعادل باز می‌گردد.

ردی به عدالت داوری کن که خداعادلان را دوست دارد.

سلسله مراتب و پروتکل‌های اداری و سازمانی واضح و مبرهن و قابل تحقیق است، اگر قرار باشد که استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان، تک تک مسئولیت‌های مدیران تمامی دستگاه‌ها را راسا انجام دهد، پس مسئولیت مدیران دستگاه ها چیست؟ از سوی دیگر نظارت نیز سلسله مراتب دارد و نباید به گونه ای باشد که ابتکار عمل و خلاقیت مدیر از بین برود.

استاندار البرز باید در سیاستگذاری های کلان، عرصه های تصمیم گیری و تصمیم سازی استان ورود کند، اینکه به طور مثال فلان خیابان آسفالت ندارد، آقای استاندار وارد شوید، قدری غیرمنطقی به نظر می رسد.

بله باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا ذیل تصمیمات کلان، مشکلات کوچک نیز حل شود که در این راستا با نگاهی منصفانه می‌توان دریافت، با اقدامات زیرساختی و بنیادی شهبازی، استاندار البرز جان تازه ای به کالبد استان نوپای البرز دمیده شده که با یک بررسی اجمالی می‌توان مصادیق آن را دید.

در جایی که مجموعه استان متحد و منسجم شده اند و یکپارچه و برنامه محور درصدد حل مشکلات و ایجاد فضایی امن و آرام برای توسعه و پیشرفت همه جانبه البرز هستند، چرا تخریب؟ چرا حاشیه؟ چرا آب گل آلود؟

اکنون در البرز بیشتر از گذشته بستر نقد باز است ولی کاش با نگاهی منصفانه علاوه بر فریاد زدن مشکلات و گرفتاری ها، قدری نیز با بیان دستاوردها، امید را در گوش مردم زمزمه کنیم چراکه این عمل خداپسندانه انگیزه ای برای مسئولان و لطف و مهربانی در حق مردم است.

محمدرضا جهانشاهلو-سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری البرز

جزیره زیبای کیش با اینکه جزیره کوچکی است اما دارای تعداد تفریحات و جاهای دیدنی زیادی می‌باشد. این جزیره به دلیل زیبایی، آرامش، مدرن بودن، تفریحات و مکان‌های دیدنی و ... یکی از بهترین مکانی‌هایی است که توریست‌ها برای مسافرت انتخاب می‌کنند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کیش‌گردی، این جزیره نه تنها از داخل ایران، بلکه از سایر کشورهای خارجی نیز توریست‌هایی دارد. برای اینکه بتوانید بیشتر با تفریحات و دیدنی‌های کیش آشنا شوید، می‌توانید به سایت‌هایی که در مورد کیش اطلاعات درستی ارائه می‌دهند مراجعه کنید. سایت‌های زیادی هستند که در این زمینه فعالیت دارند. سایت تخفیف کیش گردی می‌اند مرجع مناسبی برای اطلاعات مورد نیاز برای سفر به کیش باشد.

غواصی در کیش

یکی از تفریحاتی که بعد از سفر کردن به کیش انتظار شما را می‌کشد، دل به دریا زدن و فارس غواصی آن است. البته نگران نباشید، برای غواصی نیاز به مهارت بالایی برای اینکار ندارید، اگر بگوییم با یک آموزش نیم ساعته می‌توانید در دریا غواصی کنیم، چندان بیراه نگفته‌ایم. آموزش‌های ساده و نکات ایمنی را که رعایت کنید، قطعاً یک روز بسیار خوب را سپری خواهید کرد. همانطور که می‌دانید غواصی یکی از ورزش‌های پرطرفدار دریایی است که کمتر کسی حاضر می شود، زمانی که موقعیت آن را بدست آورده است، آن را براحتی از دست بدهد.

پارک دلفین‌های کیش

بازی دلفین‌ها و نمایش‌های خیره‌کننده آن‌ها می‌تواند برای همه سنین مهیج و خاطره‌انگیز باشد. در این دلفیناریوم شاهد نمایش‌های چند دلفین شاد و  بازیگوش هستیم. نمایش حلقه، نمایش بسکتبال، نمایش والیبال و ... همه این دلفین‌ها توسطم مربیان حرفه‌ای که با عشق و علاقه با موجودات برخورد می‌کنند، تعلیم داده شده‌اند. به طوری که حتی هر کدام از شما عزیزان که بخواهید، می‌توانید به خوبی در کنار دلفین‌ها شنا و غواصی کرده و با آن‌ها بازی کنید. دلفین‌ها از بازی با شما عزیزان و کنار انسان‌ها بودن لذت می‌برند.

برای خرید بلیط تفریحات کیش می‌توانید به سایت تخفیف کیش گردی مراجعه نمایید، سپس به کمک منویی که در سمت راست تعبیه شده است، تفریحات مورد نظرتان در این جزیره رویایی را انتخاب نمایید. برای دریافت بلیط و هرگونه مشاوره و دریافت راهنمایی می توانید با پشتیبانان سایت تخفیف کیش گردی تماس بگیرید.

پاراسل در کیش

یکی از تفریحاتی که در جزیره کیش بارها از آن نام برده می‌شود و طرفداران طراحی سایت رایگان زیادی دارد تفریح پاراسل کیش است. پاراسل که از دسته تفریحات آبی و البته پروازی این جزیره محسوب می‌شود از مهیج‌ترین ورزش‌هایی است که افراد با سنین مختلف می‌توانند آن را انجام دهند. جزیره کیش تفریحات آبی زیادی دارد که پاراسل بازدیدکننده بسیاری نسبت به سایر ورزش‌ها دارد. هیجان در این تفریح و بالا رفتن آدرنالین هنگام عبور از سطح دریا پاراسل را بسیار محبوب کرده است.

اگر می‌خواهید بدانید که با چتر پاراسل تا چه ارتفاعی بالا خواهید رفت، باید در جواب بگوییم که بسته به انتخاب خودتان دارد اما حداکثر می‌توانید تا ارتفاع 70 متری از سطح دریا را تجربه کنید. این ارتفاع شور و هیجان خاصی به شما می‌دهد که مطمئناً اگر اهل ارتفاع باشید، به شما خوش خواهد گذشت. بدیهی است که ترس نیز با هیجان تلفیق خواهد شد.

منبع: ایسنا


اتحادیه اروپا: آمریکا در قطع روابط با سازمان بهداشت جهانی تجدیدن

رئیس سیاست ایسنا خارجی اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون اروپایی امروز (شنبه) در بیانیه‌ای مشترک از ایالات متحده خواستند تا در تصمیم خود برای خروج از سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، واشنگتن به روابطش با سازمان بهداشت جهانی خاتمه داده و اعتبارات را برای دیگر نیازهای بهداشتی جهانی اختصاص می‌دهد. رئیس‌جمهوری آمریکا از چین بابت اختصاص اعتبار کم به سازمان بهداشت جهانی در مقایسه با ایالات متحده و همچنین برخورداری از کنترل کامل بر آن سازمان انتقاد کرد.

در بیانیه مشترک جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی آماده است: باید از اقداماتی که موجب تضعیف نتایج بین‌المللی می‌شوند، اجتناب کرد. در این رابطه، ما از آمریکا می‌خواهیم تا در تصمیم خود تجدیدنظر کند.

براساس اعلام اتحادیه اروپا، مهمترین وظیفه جامعه بین‌المللی در مواجهه با پاندمی ویروس کرونا نجات جان انسان‌ها و محدود کردن شیوع این ویروس است. بنابراین، این نهاد از سازمان بهداشت جهانی حمایت به عمل آورده و اعتبارات بیشتری را برای آن در نظر می‌گیرد.

در این بیانیه آمده است: همکاری و انسجام جهانی از طریق تلاش‌های چند جانبه تنها راه‌های اثرگذار و معتبر برای پیروزی در این نبردی است که جهان با آن روبرو شده است. سازمان بهداشت جهانی باید همچنان بتواند واکنش بین‌المللی به پاندمی‌ها، چه در حال حاضر و چه در آینده را رهبری کند. بدین ترتیب، مشارکت و حمایت همگان ضرورت دارد و بسیار حیاتی است.

رئیس‌جمهوری آمریکا جمعه ( 30 مه) قطع همکاری با سازمان جهانی بهداشت را پیش از پایان ضرب‌الاجل 30 روزه خود عملی کرد.

ترامپ 10 روز پیش برای سازمان بهداشت جهانی یک گوگل ضرب‌الاجل 30 روزه قائل شده بود و با ارسال یک نامه به تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی درخواست کرده بود که در این بازه زمانی دست به "اصلاحات جدی" بزند در غیر این صورت، آمریکا درباره عضویت خود در  این سازمان تجدیدنظر خواهد کرد.

ترامپ در نامه خود از "اهمال‌کاری" سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرده و نوشته بود: «در این موضوع تردیدی نیست که به علت خطاهای مکرر شما [تدروس آدهانوم] و سازمان بهداشت جهانی در مقابله با شیوع ویروس کرونا، جهان متحمل پرداخت هزینه کلانی شده است.» رئیس‌جمهوری آمریکا "سوءمدیریت" و "اعتماد" بیش از حد سازمان بهداشت جهانی نسبت به چین را عامل شیوع بیماری کووید-19 در جهان دانست.

مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در آفریقا از احتمال اعزام و استقرار نیروهای نظامی در تونس به بهانه‌ی ادعای حضور روسیه در لیبی و بی‌ثباتی در منطقه خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مرکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در آفریقا (AFRICOM) اعلام کرد که احتمال آن وجود دارد تا ارتش آمریکا به بهانه‌ی ادعای حضور نظامی روسیه در لیبی و جهت رفع نگرانی‌های امنیتی در منطقه اقدام به اعزام و استقرار نیروهای نظامی در تونس کند.

ژنرال استفان تاونسند، فرمانده (آفریکم) در گفت‌وگو با ایمد هزگی، وزیر دفاع تونس اظهار کرد که ایالات متحده ممکن است برای مقابله با تهدید روسیه در منطقه اقدام به آموزش نیروهای ارتش در تونس کند.

وی افزود: «از آنجا که روسیه همچنان به دنبال افزایش تنش‌ها در لیبی است، حفظ امنیت منطقه در شمال آفریقا باعث نگرانی شدید ما شده است. ما به دنبال راه‌های جدید برای رفع نگرانی‌های امنیتی در تونس هستیم. هم‌چنین احتمال دارد از تیپ کمکی نیروهای امنیتی خود در منطقه استفاده کنیم.»

مسکو بارها اتهامات مربوط به مداخله روسیه در جنگ داخلی لیبی را رد کرده است. هم‌چنین دولت روسیه ضمن یادآوری مداخله نظامی ناتو در سال 2011 در این کشور که منجر به خرابی‌های بسیار پس از جنگ  در لیبی شد، اعلام کرد که می‌خواهد شاهد یک توافق دیپلماتیک در این کشور جنگ زده باشد.

ژنرال استفان تاونسند، فرمانده (آفریکم) گفت: «تونس نمونه‌ای از چگونگی حمایت ایالات متحده از شرکا و هم‌پیمانان آفریقایی ما در حرکت به سوی خودکفایی، امنیت منطقه‌ای و توسعه بلندمدت است. روابط ما با تونس در جهت تقویت مشارکت و همکاری ما به منظور دستیابی به اهداف امنیتی متقابل در منطقه است.»

ویکتور بونادورف، رئیس کمیته‌ی رسیدگی به امور دفاعی در پارلمان روسیه ضمن رد اتهام‌زنی‌های بی مورد ایالات متحده و فرمانده آفریکم، این اظهارات را "بی پایه و اساس" و "چرند" توصیف کرد

یک مقام ارشد در وزارت بهداشت انگلیس با توجه به تصمیم دولت برای بازگشایی مشاغل و کاهش ایران سرور محدودیت‌ها، اعلام کرد که اکنون انگلیس در لحظه‌ی بسیار سخت و خطیری در مقابله با کرونا قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جاناتان ون تام، معاون مشاور ارشد در امور بهداشتی و درمانی دولت انگلیس اظهار کرد که انگلیس در لحظه‌ی بسیار خطرناکی در بحبوحه‌ی مقابله با کرونا قرار دارد و با این حال دولت تصمیم به کاهش محدودیت‌های قرنطینه در کشور گرفته است.

وی ضمن هشدار به مردم جهت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی افزود: «مردم فکر نکنند کرونا تمام شده است و دست از اقدامات و تمهیدات پیشگیرانه بردارند.»

جاناتان ون تام، معاون مشاور ارشد در امور بهداشتی و درمانی دولت انگلیس در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که مردم باید به طور "معقول و متناسب" با کاهش محدودیت‌های قرنطینه در کشور عمل کنند و هم‌چنان به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه داشته باشند؛ چون «ما می‌خواهیم باز هم عزیزانمان را ببینیم و در کنارشان باشیم».

وی هم‌چنین اعلام کرد که همزمان با اجرایی شدن طرح کاهش محدویت‌های قرنطینه در کشور، مردم باید به تمام تمهیدات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه در اماکن عمومی عمل کرده و طبق دستورالعمل پیش بروند.

ک عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه قرار است دارندگان سهام عدالت کارت اعتباری دریافت کنند، گفت: بانک مرکزی با این موضوع موافقت کرده است اما جزئیات آن هنوز مشخص نیست.

سعید اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه نگرانی‌هایی در مورد نحوه فروش سهام عدالت وجود داشت، توضیح داد: این نگرانی وجود دارد که ممکن است تعدادی از دارندگان سهام عدالت به دلیل نیاز مالی فوری اقدام به فروش سهام خود کنند و تنش‌هایی در بازار ایجاد شود. از سوی دیگر  این احتمال وجود دارد که دارایی خود را در زمان نامناسبی به فروش برسانند. طراحی سایت با wordpress البته که این دارایی در اختیار سهام دار قرار می‌گیرد و نمی‌توان حقوق مالکیتی را از آن سلب کرد. اما چنین نگرانی‌هایی نیز وجود داشت و در جلسه شورای عالی بورس مطرح شد.

وی ادامه داد: در این راستا قرار شد بانک مرکزی امکانات و تسهیلاتی را قرار دهد تا اتفاقات مذکور رخ ندهد. رئیس کل بانک مرکزی هم قول داد، ساز و کارها را مصوب کند. امیدوارم این اتفاق بیفتد که به پشتوانه سهام عدالت که امروز ارزشی حدود هفت تا 15 میلیون تومان دارد اعتبار دهند.

این عضو شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه هنوز جزئیات ارائه کارت اعتباری مشخص نیست، اظهار کرد: جزئیات هنوز مشخص نیست اما دارندگان سهام عدالت بسته به اینکه چقدر از سهام‌شان باقی مانده است می‌توانند پشتوانه اعتباری باشند که بانک مرکزی در اختیارشان قرار می‌دهد. این تصمیم برای جلوگیری رفتار هیجانی در بازار و رفع نیاز فوری افراد گرفته شده و مورد استقبال بانک مرکزی هم قرار گرفته است.

به این جمع بندی رسیدیم که اختیار بازگشایی کامل و 24 ساعته صحن مطهر رضوی را به ستاد استانی واگذار کنیم و ساعات زیارت در فضاهای باز صحن حرم مطهر در این ستاد تنظیم شود و ما مداخله‌ای خاصی نخواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی، در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا یکی از عزیزان اعلام کرد که زائران امام رضا(ع) با پروتکل‌های اجرایی مبنی بر گشایش صحن از ساعت 7 صبح تا 7 بعدازظهر، مشکل دارند و رییس جمهور دستور داد که در اسرع وقت به مشهد مقدس سفر کنم و بلافاصله خود را رساندم که تا به این جمع بندی برسیم که با چه شیوه‌ای زائران بتوانند در شرایط مناسب‌تری به زیارت امام رضا(ع) بیایند و بدون مشکلات بهداشتی و با رعایت پروتکل‌ها، بتوانند از زیارت منتفع شده و به بیماری نیز مبتلا نشوند.
 
وی افزود: ما فقط بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری، عدم تجمعات و عدم برگزاری مراسم‌های خاص در فضاهای باز صحن‌های حرم مطهر رضوی نظارت خواهیم داشت و بعد از 7 تا 10 روز، مجددا ارزیابی خواهیم کرد و اگر همه چیز مبتنی بر پروتکل‌ها بود، این وضعیت استمرار پیدا می‌کند و این نظارت‌ها از طریق دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دستگاه‌ها و آستان قدس رضوی و با مدیریت استاندار خراسان رضوی انجام خواهد شد.
 
موفقیت استان خراسان رضوی در مدیریت کرونا
 
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: استان خراسان طراحی سایت شرکتی ارزان رضوی در مدیریت کرونا نمره 20 را گرفته و امیدوارم که با همکاری نهادهای استانی مشکلی برای زائران امام رضا(ع) پیش نیاید و نیاز به بازگشت به عقب نباشد. پیش بینی زمانی برای اتمام ویروس کرونا، برای ما و هیچ مقام علمی و اجرایی در سطح دنیا، امکان پذیر نیست.

 
دکتر نمکی با اشاره به بازگشایی کسب و کارها، گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین بازگشایی مشاغل و کسب و کارها و کمترین مرگ و میر و عارضه را در مقایسه با کشورهای بسیار مقتدر اقتصادی و بهداشتی جهان، داشته است. این دستاورد بسیار بزرگی است، چراکه اقداماتمان را عالمانه و تدریجی پیش بردیم. امیدواریم روزی بتوانیم بدون نگرانی حرم‌ها را بازگشایی کنیم و برای برگزاری نماز جمعه در تمام کشور، گام‌های بزرگ‌تری برداریم، اما سلامت مردم، مبارزه با کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همانگونه که مقام معظم رهبری و سایر مسئولان از آنها حمایت وسیعی داشته اند، برای ما در اولویت است.
 
وضعیت آینده کرونا قابل پیش بینی نیست
 
براساس گزارش وبدا، وزیر بهداشت در پایان در خصوص مناسبت‌های مذهبی پیش‌رو و احتمال بازگشایی حرم‌های مقدس، تصریح کرد: برای ما وضعیت آینده کرونا قابل پیش بینی نیست. با روندی که این ویروس طی می‌کند، نمی‌توان از پیش، چیزی را تعیین کرد، اما برآوردمان این است که به سمت شرایط بهتر در حرکتیم. اگر مردم فاصله‌گذاری و پروتکل‌های بهداشت را رعایت کرده و تصور نکنند که همه چیز عادی شده و مسئولان نیز بر این باور باشند که کرونا ممکن است دوباره برگردد، به نقاط مطلوب‌تری نیز خواهیم رسید.

منبع: ایسنا


سه هفته تا محاکمه سرمربی تیم ملی؛اسکوچیچ با حکم فیفا نقره داغ می

به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا ، دراگان اسکوچیچ به عنوان یکی از مربیان موفق لیگ نوزدهم که موفق شد تیم صنعت نفت آبادان را با وجود مشکلات عدیده مالی در جمع تیم‌های بالای جدولی حفظ کند، تا پایان این فصل همراه طلایی پوشان نبود و به دلیل همان مشکلات این تیم را ترک کرد. 

اسکوچیچ که بیماری خودش و دلتنگی برای خانواده خود در کرواسی را بهانه کرده بود به مسئولان باشگاه صنعت نفت تعهد داد که در صورت موافقت با جدایی او، این سرمربی با هیچ تیم دیگری تا پایان فصل قرارداد امضا نخواهد کرد. اسکوچیچ اما در کمتر از یک هفته پس از ترک نیمکت تیم مدعی صنعت نفت در قراردادی به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران و جانشین مارک ویلموتس انتخاب شد تا در ادامه رقابت‌های مرحله مقدماتی جام جهانی 2022 هدایت تیم ملی را در دست داشته باشد.

دراگان اسکوچیچ با این قرارداد به صورت رسمی نسبت تعهدنامه‌ای که امضا کرده بود بی اعتنا عمل کرد ایران سرور که با واکنش مدیران باشگاه نفت هم رو به رو بود. طبق توافق طرفین اگر اسکوچیچ متن تعهدنامه که مهم‌ترین فاکتور آن عدم سرمربیگری این مرد کروات تا پایان فصل بود را زیر پا می‌گذاشت، آن زمان باشگاه نفت می‌توانست درخواست غرامت 120 هزار دلاری کند.

نزدیک به دو ماه پس از اینکه اسکوچیچ سرمربی تیم ملی شد، باشگاه نفت با ارسال ایمیل به او و وکیلش خواستار تشکیل جلسه و مشخص شدن وضعیت پرداخت غرامت شد اما این سرمربی هیچ پاسخ مشخصی به باشگاه نداد. بی اعتنایی سرمربی سابق صنعت نفت موجب شد تا در روزهای پایانی سال گذشته رونوشت توافق‌‌نامه از سمت باشگاه به فیفا ارسال شود تا این نهاد درباره تخلف سرمربی سابق طلایی پوشان تصمیم گیری کند.

با توجه به بی‌توجهی اسکوچیچ نسبت به این موضوع مسئولان نفت آبادآن‌هم از او به فیفا شکایت کردند. هفته گذشته سرمربی تیم ملی در گفت‌وگوی تلویزیونی که داشت در مورد این پرونده مدعی شد که در حال حل شدن است. مسعود رضاییان معاون باشگاه نفت آبادان در این باره به گفت: هیچ چیزی حل نشده است. اسکوچیچ باید جواب ایمیل‌ها را می‌داد که بعد از یک زمانی حتی این کار را هم نمی‌کرد. وکیل او چند بار با ایمیل با باشگاه ارتباط برقرار کرد ودرآخرین ایمیل از باشگاه فرصت بیشتر خواسته بود، که در مقابل شکایت ما یک لایحه ارائه داده بود که مهلت آن‌هم 28 آوریل یعنی یک هفته پیش به پایان رسید و مجددا هیچ خبری از آنها نشد.

او درباره اینکه پرونده در فیفا چه وضعیتی دارد، گفت: اینطور نبوده که بخواهیم وکیل بگیریم و هزینه زیادی برای دانلود قالب فروشگاهی رایگان برای وردپرس باشگاه به بار بیاوریم. ما مدارک‌مان را تحویل داده بودیم دیگر‌ همه چیز تمام شد و حالا از این به بعد منتظر رأی فیفا هستیم. اتاق حل اختلاف فیفا به نظرم تا نهایتا سه هفته دیگر حکم اسکوچیچ را مشخص می‌کند که با توجه به تمام شواهد و قرائن ما در این پرونده برنده هستیم و او باید غرامت را به باشگاه بپردازد. شاید اسکوچیچ توانسته باشد از تعهدش سر باز بزند اما نمی‌تواند مقابل حکم فیفا چنین رفتاری داشته باشد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی فدراسیون تکواندو، دکتر چو رئیس فدراسیون جهانی تکواندو همزمان با 28 می سالروز تاسیس فدراسیون جهانی تکواندو با انتشار پیامی خطاب به جامعه جهانی تکواندو گفت:

خانواده عزیز تکواندو روز 28 می مصادف است با 47 امین سالگرد تاسیس فدراسیون جهانی تکواندو. با نگاهی به تاریخ و دستاوردهایمان در طی سالیان گذشته، با افتخار به تحقق ایده هایمان در شرایط کنونی جهان در آینده خواهیم پرداخت. همه گیری ویروس کویید 19 بزرگترین چالش زمان حاضر است و دنیای ما به طرز محسوسی تغییر کرده است.

بشریت بسیار صدمه دیده، به خانواده هایی که عزیزانشان را از دست داده اند، پیام تسلیت خود را ابلاغ می کنم. برای آنهایی که همچنان از بیماری رنج می برند آرزوی استقامت و سلامتی دارم.

زمانیکه با حوادثی از این دست روبرو می شویم به نظر تنها تاریکی پیش رویمان است، اما دلایل بیشماری وجود دارد که مثبت بیاندیشیم و امیدوار باشیم که پایان روشنی درانتهای این دوران انتظار است. پزشکان نوید داده اند که نشانه هایی از پیشرفت در برابر این ویروس به دست آمده است. مشکل هنوز پایان نیافته ولی امیدوار و مصمم هستیم.

در این دوران ورزش به نظر اهمیت خود را از دست داده است، اما حقیقت این است که تنها منبع امید و پایداری همین ورزش است. ما در فدراسیون جهانی تکواندو از کلیه ی کادر پزشکی و داوطلبان کل جهان که در صف مقدم فداکاری و ایثار از خود نشان دادند سپاسگزاریم.

آنها خودخواسته جانشان برای نجات دیگران به خطر انداختند.آنها قهرمان های واقعی هستند که روز به روز در صحنه حاضر بودند و روح استقامت را که در ورزش تکواندو از اهمیت ویژه ای برخوردار است را به همگان ثابت کردند.

ویروس کویید 19 موجب به تعویق افتادن رقابتهای المپیک و پارالمپیک توکیو شد و آن را تا  تابستان سال 2021 عقب انداخت. تصمیمی غیرمنتظره و البته درست بود. فدراسیون جهانی تکواندو نیز از این تصمیم کمیته ی بین المللی المپیک حمایت کرد تا سلامت و محافظت از ورزشکاران و مربیان و سایر دست اندرکاران رقابت ها را تضمین نماییم.

به تمامی تکواندوکاران که تا کنون موفق به کسب سهمیه المپیک شده اند، نخست تبریک می گویم و می توانم  ناراحتی  آن ها را با شنیدن این خبر تجسم کنم. رقابت ها به تعویق افتاده ولی همه ی شما به خوبی با موانع کنار آمده اید و راه ما برای حضور در رقابتهای توکیو مجدد شروع شده است. اکنون بیش از پیش خود را آماده کرده و به جلو پیش می رویم.

به همه ورزشکاران آسیا و اروپاامید دارم، برای رقابت های سهمیه بندی و فرصتهای باقی مانده امسال دانلود قالب حرفه ای رایگان برای وردپرس آماده باشید. همچنان وضعیت جهانی را رصد کرده تا از سلامتی تک تک شما مطمئن شده و بازی هایی دوستانه را شاهد باشیم. در این میان امیدوارم که در تمرینهای خود با دستورالعملهای مربیانتان در کنار توصیه های دولت ها‌یتان در ایمنی کامل باشید.

به همه پناهندگان ورزشکار که بورسیه ی همبستگی المپیک فعالیت دارند، پیام می دهم که شما نیز راهی اینچنین برای رسیدن به توکیو در پیش دارید. شما نیز مانند سایر تکواندوکاران فرصتی عادلانه برای دستیابی به رویای المپیک پیش رویتان است. رویایی که ما نوید آن را می دهیم تنها با در خانه ماندن و مراقبت از سلامتی به دست می آید تا تغییرات جهانی اتفاق بیفتد.

از دولت ژاپن و دست اندرکاران برنامه ریزی المپیک بسیار سپاسگزارم که همچنان پر تلاش به فعالیت خود ادامه می دهند. ما نیز تلاش های شما را ارج می نهیم و امیدواریم در کمال امنیت رقابتها انجام شوند.

در حال حاضر تنها چالش پیش روی ما غلبه کردن بر ویروس همه گیر کویید 19 است فارس که برای آن لازم است همگی در کل جهان متحد باشیم.

هم اکنون نیز خانواده تکواندو رو دعوت می کنم که به توصیه های بهداشتی توجه کنند، وضعیت بسیار پیچیده هست پس خواهش من این است در خانه ایمن بمانید و مثبت فکر کنید.

دوستان و همکاران عزیزم، من بی صبرانه منتظر روزی هستم که بتوانیم یکبار دیگر همدیگر را ببینیم، وقتی می‌توانیم ورزش و دوستی خود را جشن بگیریم.

منبع: ایلنا